Safer ayı duası namazı kaç rekat 2017 Safer ayı nedir?

Muharrem ayından sonra başlayan ve müslümanlar için mübarek aylardan biri olan Safer ayı nedir, safer ayı bela ayı mıdır, safer ayında okunacak dualar nelerdir, safer gecesi namazı nasıl kılınır ve kaç rekattır.

Muharrem ayından sonra başlayan ve müslümanlar için mübarek aylardan biri olan Safer ayı nedir, safer ayında okunacak dualar nelerdir, safer gecesi namazı nasıl kılınır ve kaç rekattır. 

SAFER AYI NE ZAMAN HANGİ TARİHTE?

Hicri aylardan biri olan Safer ayında, özellikle de Safer ayının ilk çarşambası ve son çarşambası okunacak dua çok makbuldür. 2017 Yılı Safer Ayı 21 Ekim 2017 tarihinde başladı ve 19 Kasım 2017 tarihinde sona erecektir. Safer ayının anlam ve önemine yakışır şekilde geçirmek isteyenler için Safer Ayı İbadetlerini iyi bilmek gerekir.

HADİSLER SAFER AYI İÇİN NE DİYOR? 

Prof. Dr. Tevhit Ayengin, cahiliye devrinde safer ayında umre yapılmasının büyük günahlardan sayıldığını ve bu durumun Efendimiz’in (sas) hadislerine de yansıdığını anlatıyor: “Allah Resulü (sas) ‘Umre her zaman helaldir’ demek suretiyle cahiliye devrindeki bu yanlış anlayışı düzeltmiştir. Diğer bir hadiste ise şöyle buyurulmaktadır: 

"Eşyada uğursuzluk yoktur. Safer ayında uğursuzluk yoktur, baykuşun ötmesinde de uğursuzluk yoktur.’ (Müslim, Selâm, 102) Ayengin, bu aya özel atfedilen namaz ve dualara da itibar edilmemesinin altını çiziyor: “Safer namazı diye bir namaz yoktur. Bu güne özel bir dua yoktur. Müslüman, her zaman dua eder. Hayatının her anında duada bulunabilir. Bunda hiçbir sakınca yok. Ancak safer ayı duası şeklinde bir dua, bu ayın bela ve musibet ayı olduğunu peşinen kabul etmek anlamına gelir. Dolayısıyla bu aya özel dua şeklinde dolaşan dualara itibar etmemek gerekir.” 

Cahiliye devrinden günümüze kadar gelen safer ayında nikâh kıyılmaması, doğan çocuklardan hayır gelmemesi gibi inanışlar da var. Ayengin, bu durumun da İslamiyet ile ilgisi olmadığını söylüyor.

SAFER AYINDA YAPILACAK İBADETLER, OKUNACAK DUALAR VE NAMAZLAR! 

Safer ayıda yapılacak ibadetler bir gün öncesinde başlamaktadır. Perşembe gecesi kılınacak olan namaz ve duaları haberimizde…Bu akşam gireceğimiz Safer ayı boyunca her gün aşağıdaki dua en az bir kere okunmalıdır:

” ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ ŞEHR-İ SAFER VAHTİM LENA BİSSAADETİ VEZZAFER.”

Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namaz şu şekildedir; İSLÂM’ aleminde gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perşembe Günü akşam ezanı okunması ile girmektedir. Perşembe gecesinden şu ibadetler yapılır; 

1 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi

2 Rekât : Fatiha’dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi

3 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi

4 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi

Selam verdikten sonra:

7 defa “Estağfirullah El Azimé

11 defa “Salat-i Müncine (Salaten Tüncina) duası okunur.