20. dönem POMEM alımı nasıl yapılacak ne zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine (POMEM) başvuru, seçme ve değerlendirme sınavları ile kayıt ve kabul esaslarını içermekte olup, yalnızca internet üzerinden www.pa.edu.tr adresinden yayınlanmaktadır.

20.dönem POMEM polis alımı ne zaman yapılacak sorusu oldukça merak ediliyor. Önceki alımda başvuru kılavuzu Şubat ayında yayınlanmış. 20.dönem POMEM alımı için Mart, Nisan gibi başvuru kılavuzu yayınlanacağını düşünüyoruz. 20.dönem olarak Polis meslek eğitim Merkezlerine ne kadar personel alınacağı daha açıklanmamıştır. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar.

KPSS PUANI ŞARTI DAHA AÇIKLANMADI 18.DÖMEM KLAVUZUNDA KPSS ŞARTI AŞAĞIDAKİ GİBİYDI. 19.DÖNEM POMEMDE KPSS ŞARTI YOKTU.

20.DÖNEM POMEM SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine (POMEM) başvuru, seçme ve değerlendirme sınavları ile kayıt ve kabul esaslarını içermekte olup, yalnızca internet üzerinden www.pa.edu.tr adresinden yayınlanmaktadır. 20. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine alınacak adayların başvuru-seçme ve değerlendirme sınavları, Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği, Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği kapsamında hazırlanacaktır.