Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün 2017

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha geriye gelerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Peki, 2017 Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Zilhicce ayının onuncu gününe denk gelen Kurban Bayramı 01 Eylül- 04 Eylül arasında olacak.

Kurban Bayramı sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir. 

2017 YILINDA KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN HANGİ GÜN

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha geriye gelerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı'nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

30 Ağustos Çarşamba: Zafer Bayramı

31 Ağustos Perşembe: Arefe Günü

1 Eylül Cuma: Kurban Bayramı 1. gün

2 Eylül Cumartesi:Kurban Bayramı 2. gün

3 Eylül Pazar:Kurban Bayramı 3. gün

4 Eylül Pazartesi:Kurban Bayramı4. gün

AREFE GÜNÜ TAM GÜN OLABİLİR

Özellikle tatil merkezlerinin merakla beklediği tatil uzatma ve birleştirme kararı bu yıl uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması, arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi konusunu gündeme taşıdı. Bu gelişmeyle birlikte toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.