'20 yıldır Konya'dayız'

Katliam soruşturmasında 14 zanlı sorguda. Konya'da 7 kişinin katledildiği ailenin akrabası Erol Şan konuştu: “20 yıldır buradayız, hiçbir sorun yaşamadık. Biz bir bütünüz, kimse ayıramaz.”

Konya'da 30 Temmuz'da aynı aileden 7 kişinin katledilmesiyle ilgili 1 kişi daha gözaltına alındı, şüpheli sayısı 14'e yükseldi. Cinayetlerin asıl faili Mehmet Altun (33) ise hâlâ aranıyor. Katliamın 10 yıl önce iki aile arasında başlayan husumetin devamı olduğu ortaya çıkmıştı.

UÇAĞA BİNDİ, HAYATTA KALDI

Ailenin İngiltere'deki oğulları Çetin Dedeoğulları'nın bayram tatili için Konya'ya geldiği, olaydan saatler önce de uçakla geri döndüğü öğrenildi. Ailenin yakını Erol Şan ise 20 yıldır aynı bölgede yaşadığını ve ayrımcılığa uğramadığını belirterek "Devletimiz yanımızdaydı. Acımızı paylaştılar" dedi.

20 YILDIR KONYA'DAYIZ

Silahla öldürülen ailenin akrabası Erol Şan, "Devletimiz yanımızdaydı. Acımızı paylaştılar. Biz bir bütünüz. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, beraber mücadele ettik. 20 yıldır burada yaşıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Benim sağım, solum hepsi Türk" dedi