20 yaş altı aşı randevusu alabiliyor mu? 20 yaş altı ne zaman aşı olacak?

20 yaş altı aşı tarihleri vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılan konulardan oldu. Ülkemizde devam eden aşılama gruplar halinde yapılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılamanın 30 yaşa kadar düştüğünü söyledi. 20 yaş altı aşı randevusu alabiliyor mu? 20 yaş altı ne zaman aşı olacak?

Ülkemizde aşı çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamanın 30 yaşa kadar düştüğünü açıkladı. 4 grup halinde başlayan aşılama hız kesmeden sürüyor. Geçtiğimiz günlerde işçi ve memurlarda aşı randevusu almaya başladı. Henüz aşı olmamış vatandaşlar ise 20 yaş altı aşı randevusu alabiliyor mu? 20 yaş altı ne zaman aşı olacak? sorusunun yanıtını arıyor.

20 YAŞ ALTI NE ZAMAN AŞI OLACAK?

20 yaş altı vatandaşların ne zaman aşı olacağı henüz belli olmadı. Geçtiğimiz hafta 30 yaş ver üzeri vatandaşların randevu alma işlemleri başlamıştı.

Önümüzdeki günlerde 20 yaş altı için aşılamanın başlaması bekleniyor. Resmi kaynaklardan bir açıklama geldiği zaman haberimize detayları ekleyeceğiz.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182'yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra "Randevu Al" butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.