'2 babalı' torununa gaiplikle kavuştu

Birlikte yaşadığı kişi tarafından katledilen Seda Kurt'un 3 yaşındaki kızı biyolojik babası kayıp olunca ortada kaldı. Anneanne, 1.5 yıl sonra çıkan gaiplik kararıyla velayeti aldı.

Avcılar'da yaşayan Seda Kurt'un 21 yaşındaki oğlunun babası olan Özcan Kurt, 18 yıl önce ortadan kayboldu. Kurt da Ercan Akkaş ile birlikte yaşamaya başladı. Çiftin bu beraberlikten H.S. adında bir kızı oldu. Küçük kız Kurt'un kayıp eşinin nüfusuna kaydedildi. Ancak Ercan Akkaş, 3 Kasım 2019'da Seda Kurt'u öldürüp, kaçtı. Ortada kalan küçük kıza anneanne Bedia Akar (60) sahip çıktı. Akar, torununa vasi tayin edilmek için dava açarak, H.S.'nin biyolojik babası Ercan Akkaş'ın yakalanamadığını, nüfusuna kayıtlı olan Özcan Kurt'un ise 18 yıldır kayıp olduğunu bildirdi. Talebi reddedilen Akar, bir TV programı aracılığıyla Kurt'un yakınlarına ulaştı. Ailenin oğulları hakkında geçen yıl gaiplik kararı aldığını öğrenince de 2'nci kez dava açtı. 1,5 yıl süre dava sonucunda Akar, torununun velayetine kavuştu.

Kararı zafer olarak niteleyen Bedia Akar, "Torunumu hastaneye bile götüremiyordum. Şimdi anne-babası gibi ilgilenebileceğim" dedi.

Ercan Akkaş, kırmızı bültenle aranıyor.