19 Mayıs sokağa çıkma yasağı olacak mı? 19 Mayıs resmi tatil mi, hangi gün? İşte güncel bilgiler...

19 Mayıs sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı yakından takip ediliyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basmıştır. Bu kutlu gün koronavirüs pandemisi gölgesinde geçecek. Tam kapanma sonrası vatandaşların akıllarında bazı soru işaretleri kaldı. Peki, 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı? 19 Mayıs resmi tatil mi, hangi gün?

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs'ta çeşitli gösteriler düzenlenerek kutlanıyor. Bu yıl bayram koronavirüs pandemisi gölgesinde geçecek. İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgede 17 Mayıs'ta tam kapanma uygulamasının son günü olacak. Bu sebeple vatandaşlar 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı? 19 Mayıs resmi tatil mi, hangi gün? sorularına yanıt arıyor.

19 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

19 Mayıs sokağa çıkma yasağı hakkında henüz resmi kurumlardan bir açıklama gelmedi. Detaylar gelince haberimize ekleyeceğiz.

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ, HANGİ GÜN?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl çarlamba gününe denk gelecek. Bugün resmi tatil olarak kutlanacak.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÖNEMİ

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir. Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır.