18 yıllık cinayetten yasak aşk çıktı

Kocaeli'de 18 yıl önce kaybolan işadamının, yasak aşk yaşadığı kadının ailesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Suçu itiraf eden 10 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde 2002’de çelik konstrüksiyon işi yapan Mustafa Yılmaz ortadan kayboldu. Hakkında 2009’da gaiplik belgesi çıkartılmasının ardından bulunamayan Yılmaz ile ilgili dosya, 18 yıl sonra şüphelilerinin çelişkili ifadelerinden yola çıkarak yeniden açıldı. 37 yaşındayken kaybolan Yılmaz ile yasak ilişki yaşadığı belirlenen M.S. ve M.S.’nin eşi B.B. ve ailelerinden 10 kişi Kocaeli, Karabük ve Konya’da gözaltına alındı.

DİRİ DİRİ YAKTILAR

Şüphelilerin ifadeleri sonrasında, Yılmaz’ın B.B.’nin eşi M.S. ile yasak ilişki yaşayarak evi terk ettiği, bunun üzerine B.B.’nin eşinin Konya’daki ailesinin yanına giderek durumu anlatmasıyla M.S.’nin ailesinden 7 kişinin Kocaeli’ne geldiği belirlendi. Kocaeli’ne gelen 7 kişilik aile, kızları M.S.’nin bulunması için 3 kişiyle anlaştığı daha sonra bir araya gelen 10 kişinin, Mustafa Yılmaz’ı aracıyla Körfez İlimtepe bölgesine kaçırdıkları belirlendi. Darp edilen ve ölmediği anlaşılan Yılmaz’ı aracına koyan şüphelilerin, benzin dökerek yaktıkları otomobili, uçurumdan aşağıya attıktan sonra olay yerinden ayrıldıkları ortaya çıktı.

 UÇURUMDA KANIT ARADILAR

Olay yerine şüphelilerle birlikte giden ekipler, itfaiye ekiplerinin de yardımıyla uçurum kenarındaki taşların altında ve göl içinde ipucu aradı. Yılmaz’ın diri diri yakıldığı otomobile ait olduğu düşünülen bazı parçalar bulundu. 

3 ilde düzenlenen operasyonda S.S., A.S., R.S., İ.K., O.K., N.T., B.B., E.A., M.S. ve C.D., ‘canavarca hisle ve tasarlayarak adam öldürmek’, ‘işkence yapmak ve deliller karartmak’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.