1700 kişi hisseyle dolandırıldı! ‘Salam'a ortak girdiler

Bursa'da bir et restoranından kurbanlık için 7 bin 100 TL'ye hisse alan vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdı. 7 bin 100 liraya kurbanlık dana hissesi satan restoranının teslim ettiği kolilerden salam ve dondurulmuş eski tarihli bozuk etler çıktı. Mağdur olan yüzlerce kişi önce işletmeyi bastı, sonra polise başvurdu. İşyeri sahibi, gözaltına alındı.

İHA

Bursa Osmangazi'de bir et restoranı, Kurban Bayramı için 7 bin 100 liradan bin 700 kişiye kurbanlık büyük baş hissesi satarak vekalet aldı. Bayram günü dana kurbanlık etlerini teslim almaya gelen vatandaşlar, kolileri açınca şoke oldu. Etlerin bir kısmının bozuk ve aylar öncesinden kesilmiş hayvanlara ait olduğu iddia edildi. Salam şeklinde ürünleri görünce dolandırıldıklarını anlayan mağdurlarla işletmeciler arasında gergin anlar yaşandı. Bazı vatandaşlar işyeri sahibinin bıçak çekip parayı geri vermeyeceğini öne sürdü. Şikayetler üzerine harekete geçen polis, işyeri sahibi gözaltına aldı.

Mağdurlar, kendilerine kurbanlık diye gönderilen danaların fotoğraflarını gösterip kandırıldıklarını söyledi.

Kutulardan salamların yanı sıra çok önceden dondurulmuş etler de çıktı.

'İÇİNDE NE OLDUĞU BİLE BELLİ DEĞİL'

Mağdurlar, etlerin TIR'la Ankara'dan getirildiğini iddia etti. Bir vatandaş, "7 bin 100 liradan 22 kilo gelecek şekilde kurban hissesi sattılar. Kıymaları salam gibi paketleyip dondurulmuş şekilde verdiler. İçindeki ete de benzemiyor, ne olduğu bile belli değil. Resmen dolandırıldık" diyerek isyan etti. Firma yetkilileri ise suçlamaları reddetti.

Vatandaşlar teslim aldıkları kolileri işletmenin önüne fırlattı.

4.5 TON ET İMHA

Şikayet üzerine gelen İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, numune aldığı 4.5 ton eti etiketsiz olması sebebiyle imha etti.