15 Temmuz tatil mi, kaç gün tatil olacak? 15 Temmuz hangi güne denk geliyor?

15 Temmuz tatili vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında geliyor. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanan 15 Temmuz'da yurdun çeşitli yerlerinde etkinlikler yapılacak. Şehitlerimiz rahmetle anılacak. 15 Temmuz tatil mi, kaç gün tatil olacak? 15 Temmuz hangi güne denk geliyor? İşte konu hakkında merak edilen detaylar...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, tüm yurtta kutlanacak. Vatandaşlar, 2016 yılında ülkesini ve demokrasiyi korumak adına büyük bir milli mücadele sergiledi. Her yıl 15 Temmuz bu sebeple dualar ve çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Peki, 15 Temmuz tatil mi, kaç gün tatil olacak? 15 Temmuz hangi güne denk geliyor? Haberimizin içerisinden tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

15 TEMMUZ TATİL Mİ, HANGİ GÜN?

15 Temmuz TBMM tarafından onaylanarak tatil olarak kabul edildi.

Kanun'un detayları ise şu şekilde;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı "Kazan İlçesi"nin adı "Kahramankazan" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "ve 1 Mayıs günü" ibareleri ",1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü" olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir."

C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir."

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

TBMM, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 yılındaki başarısız darbe girişimine karşı bütün dünyaya demokrasi dersi verdi. O gün Meclis'te yaşananlar, parlamento başkanından milletvekillerine, Meclis çalışanlarından parlamento muhabirlerine kadar herkesin milli iradeyi koruma adına büyük bir fedakarlık yaptığını gösteriyor.

Darbe teşebbüsünden bir gün önce 14 Temmuz'u 15 Temmuz'a bağlayan gecede her zaman olduğu gibi çalışmalarını sürdüren milletvekilleri, saat 02.24'e kadar mesai yaparak 75 maddelik yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin tasarıyı görüşüyordu. Milletvekilleri, tasarının sona ermemesi ihtimaline karşılık 15 Temmuz Cuma günü de çalışma kararı almıştı.

Tasarını perşembe günü tamamlanması üzerine Danışma Kurulunun önerisiyle daha önce alınmış 15 Temmuz günkü çalışma kararı kaldırılmıştı.

Siyasi partiler arasında uzlaşma sağlanamamış olsaydı, darbe girişiminin püskürtmesi ile ikinci kez Gazi unvanı alan Meclis'te belki de daha ağır bir tablo ortaya çıkacaktı.

15 TEMMUZ HANGİ GÜN?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, perşembe günü kutlanacak.