15 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı olacak mı? Çarşamba günü kısıtlama var mı?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için geri sayım devam ediyor. Vatandaşlar 15 Temmuz'un resmi tatil olup olmadığını ve hangi güne denk geldiğini öğrenmek istiyor. Ayrıca geçtiğimiz resmi tatillerde uygulanan sokağa çıkma yasağının 15 Temmuz'da da uygulanıp uygulanmayacağı gündemdeki konular arasında yer alıyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne sayılı günler kaldı. 15 Temmuz resmi tatili gündemdeki konular arasında yer alıyor. Koronavirüs salgını nedeni ile 23 Nisan ve 1 Mayıs resmi tatillerinde de sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. 15 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı uygulamasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

15 TEMMUZ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

15 Temmuz 2020 tarihi, Çarşamba gününe denk geliyor. Önümüzdeki hafta Çarşamba gününe denk gelen 15 Temmuz için 1 haftadan az bir süre kaldı. Ancak hafta ortasında olduğu için hafta sonu ile birleştirme durumu mümkün gözükmüyor.

15 Temmuz'da ulaşım ücretsiz mi? Çarşamba günü metro, metrobüs, otobüs bedava mı?

15 TEMMUZ'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

15 Temmuz'da sokağa çıkma yasağının uygulanacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin açıklama yapılması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, resmi tatil olarak ilan edildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar şu şekilde:

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

En kolay 15 Temmuz resmi çizimleri: Milli Birlik ve Demokrasi Günü ile ilgili anlamlı, orijinal görseller yayında!

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak tatil ilan edilecektir" ifadesini gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hükümet adına yaptığı konuşmanın ardından, Görüşülen ve kabul edilen teklifle Kazan ilçesinin adı “Kahramankazan” olarak değişti.

Ayrıca 15 Temmuz günü, “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak resmi tatil ilan edildi.

15 Temmuz'da eczaneler açık mı? Hastane ve sağlık ocakları çalışıyor mu?

En duygusal, dualı, kısa ve uzun 15 Temmuz şiirleri sizlerle!