15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı mı? 15 Temmuz Demokrasi Müzesi nerede, nasıl gidilir?

15 Temmuz Müzesi yarın açılıyor. Vatandaşlar bu sebeple 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı mı? 15 Temmuz Demokrasi Müzesi nerede, nasıl gidilir? gibi sorularının yanıtını aramaya başladı. 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen olayları gelecek nesillere dijital yöntemlerle aktarılacak. Haberimizin içerisinden konu hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etmek isteyenler aramalarında konuya yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı müzede her şehidin hayat hikayesi yer alacak. Peki, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı mı? 15 Temmuz Demokrasi Müzesi nerede, nasıl gidilir? Gelecek nesillere o gece yaşanan olaylar dijital ortamda aktarılacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MÜZESİ NEREDE?

15 Temmuz Demokrasi Müzesi yarın açılıyor. Müze, Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısında yer alıyor.

Dakika dakika 15 Temmuz gecesi yaşananlar

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MÜZESİ

AA'da yer alan habere göre, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısında inşa edilen müze, "Türkiye'de ve dünyada darbeler", "Bir mermi tehdidi", "Karanlığa atılmak", "En uzun gece", "İz bırakanlar", "Sela", "Şehitlere saygı" ve "Demokrasi nöbetleri" başlıkları altında yer altına inşa edilmiş 8 salondan oluşuyor.

15 Temmuz'da yaşananların gelecek nesillerce dijital yöntemlerle deneyimlenmesini amaçlayan müzenin ilk bölümünde Türkiye ve dünyadaki darbeler yazılı ve görsel olarak aktarılacak. Müzenin, karanlık bir koridorda kırmızı bir çizgiyle simgelenen sonik hat bölümünde ziyaretçiler ses ve ışık efektleri eşliğinde tankın altından geçecek.

Müzenin, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başlamasından önlenmesine kadar giden süreçte yaşananların devasa bir video projeksiyon uygulamasıyla adım adım canlandırıldığı "en uzun gece" salonunda, ziyaretçiler tarihe tanıklık edecek.

Müzede, şehitler için yapılan prizma şeklindeki bölümlerde her şehidin biyografisi yer alacak.

Müzenin cam kubbeli son bölümünde kökleriyle Türkiye'nin geçmişini, dal ve yapraklarıyla aydınlık geleceğini simgeleyen çınar ağacı bulunuyor. 23 metre boyundaki Türkiye'nin en büyük yapay ağacının altında 15 Temmuz'un ardından demokrasi nöbeti tutan insanları temsil eden 90 adet silikon heykel yer alıyor.

Müzede, vadi olarak adlandırılan ve Ahlat Selçuklu mezar taşlarıyla başlayan 235 metrelik yol boyunca, Türkiye'nin önemli ve büyük yatırımları rölyeflerle anlatılıyor.

İstanbul Havalimanı'nda 15 Temmuz sergisi açıldı

Beştepe'deki Şehitler Abidesi Anıtı'na uzanan vadide, Anadolu'daki Selçuklu yapılarında kullanılan çift başlı kartal simgesi ile Türklerin tarihte kurduğu 16 devletin sembollerinin yer aldığı levhalar bulunuyor.