14 Şubat Sevgililer günü için evde nasıl sürpriz hazırlayabiliriz

Her yıl milyonlarca çiftin kutladığı aşk dolu gün 14 Şubat geldi çattı. Birbirine hediyeler alan, sürprizler hazırlayan çiftlerin yanı sıra hala Sevgililer Günü planı yapmamış olan da birçok çift var. Sevgililer Günü’nü dışarıda geçirmek yerine evde geçirmek isteyen çiftler, nasıl bir sürpriz yapabileceklerini merak ediyorlar. Sizin için Sevgililer Günü’nde evde yapılabilecek sürprizleri araştırdık. Sevgililer Günü için evde ne tür sürprizler hazırlayabiliriz?

Her yıl 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Gününe çok az bir vakit kaldı. Bu yıl Perşembe gününe denk gelen Sevgililer Günü için birçok çift dışarıda vakit geçirmenin yollarını arıyor. Fakat gerek çok kalabalık mekânlar gerekse fiyatların yükseldiği şu dönemlerde Sevgililer Günü’nü evde geçirmek de fena bir fikir gibi durmuyor. Sevgililer Günü’nü evde geçirmek isteyen çiftlerin merak ettiği konulardan birisi de evde ne tür Sevgililer Günü sürprizleri yapılabileceği oldu. Sizin için derlerdik…

SEVGİLİLER GÜNÜNDE EVDE YAPILABİLECEKLER

Yaklaşan Sevgililer Günü öncesinde, bu özel günü evde romantik bir şekilde geçirmek isteyen çiftlerimiz için, sevgiliyle evde yapılabilecek aktiviteleri ve küçük sürprizleri sizin için derledik.

Romantik Bir Kahvaltı

Günün en önemli öğününü, hayatınızın en önemli kişisiyle, özel bir günde paylaşmak. Kulağa oldukça keyifli geliyor. Sevgilinize romantik bir kahvaltı hazırlayabilir, kahvaltı masasının üstünü güllerle ve dilediğiniz aksesuarlarla süsleyebilirsiniz.

Küçük Notlar Ve Hediyelerle Romantik Bir Oyun

Evin bazı yerlerine hediye saklayarak küçük notlarla sevgilinizin onu bulmasını isteyebilirsiniz. İlk önce hediyeye ve yerine karar vermeniz gerekecek. Hediyeyi koyduğunuz yere göre, küçük kalpli veya renkli notlarla ipuçları verin. Sonra sevgilinin bu notları takip etmesini bir tebessüm içinde izleyebilirsiniz.

Beraber Özel Kokteyller Yapın

Evde sevgilinizle beraber, dilediğiniz kokteyli içerisine sevginizi de koyarak yapabilirsiniz. Kokteyl tarifleri de internette mevcut. Kokteyl yapmamız için illa ki pahalı ekipmanlara ihtiyaç yok, evdeki malzemelerle de kokteyl yapabilirsiniz.

Sevgilinin Sevdiği Şarkılardan Felekten Bir Gece

Romantik bir Sevgililer Günü istiyorsanız eğer, bu plan hem uygulanması çok kolay hem de çok keyifli olabilir. Sevgilinizin sevdiği şarkıları, şarkıcıları biliyor olmalısınız. Bu şarkıları bir liste haline getirdikten sonra çıkıp bir şişe kırmızı şarap alın. Güller ve fotoğraflar ile bu ortamı süsleyebilirsiniz. Sonra sevgilinizle şarap eşliğinde, akşama kadar bu şarkıları dinleyip dans edin.

Puzzle Yapın

Bu önerimiz biraz olsun farklılıkların dışına çıkmak için geliyor. Eğer çabuk sinirlenen, sabırsız bir insan değilseniz, sevgilinizle puzzle yapabilirsiniz. Hatta illa ki işin içine biraz olsun romantizm katacağım derseniz, ikinizin fotoğrafını puzzle yaptırın. Her bulduğunuz parça da birbirinizi öperek kutlayabilirsiniz.

Film İzleyin

14 Şubat’ta sevgilinizle evde romantik bir film izleyebilirsiniz. Son günlerin en ünlü filmi Altın Küre’de aldığı ödüller ve Oscar adaylıklarıyla ve tabii ki oyuncularıyla dikkat çeken Ryan Gosling ve Emma Stone’ın başrollerini paylaştığı La La Land harika bir fikir olabilir.

Beraber Akşam Yemeği Hazırlayın

14 Şubat’ta sevgilinizle evde güzel bir akşam yemeği hazırlayıp, romantik bir yemek yiyebilirsiniz. Bizim önerimiz aklınıza gelen ilk yemeği yapmayın.

SEVGİLİLER GÜNÜ TARİHİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Sanılanın aksine 14 Şubat’ın Aziz Valentin’in doğum ya da ölüm tarihiyle bir ilişkisi yok.

14. yüzyılda yaşamış İngiliz şair Chaucer, 14 Şubat tarihiyle romantizm / aşk arasında ilişki kuran ilk isim olarak dikkat çekiyor. Chaucer’e göre kuşların eşlerini seçtikleri tarihin 14 Şubat olduğuna inanılır.

18. yüzyıl İngiliz geleneklerine baktığımızda 14 Şubat ile ilgili ikinci bir tarihi referans karşımıza çıkıyor: İngilizlerin bu tarihte eski bir Roma festivali olan ve Tanrıça Juno Februata’nın onurlandırılması için düzenlenen etkinliklere benzer kutlamalar tertip ettikleri görülüyor.

İmparatorun yasağına rağmen Hristiyan çiftlerin evlendirilmesine yardımcı olduğuna dair hakkında efsaneler anlatılan Aziz Valentin’in anısı, geleneksel olarak romantizmle en çok örtüşen 14 Şubat’ta hayat bulur ve daha çok İngiliz geleneklerinde Aziz Valentin Günü olarak ortaya çıkar.

Elbette bu aziz ve tarih arasındaki ilişkiyi tam olarak tespit etmek mümkün değil. Yani bir “Hristiyan geleneği” diye eleştirilen Sevgililer Günü’nün aslında Hristiyan kökleri de son derece şüpheli.

Ancak Sevgililer Günü’nün modern çağdaki izlerini takip ettiğimizde karşımıza tarihi ve dini referanslardan çok ekonomik veriler çıkıyor. ilk kez 19. yüzyılda İngiltere’de ticari bir hüviyete bürünmeye başlayan Aziz Valentin Günü, toplu iletişim araçlarının gelişim hızıyla paralel bir şekilde “global kültür” arasındaki yerini aldı.

Günümüzde pazarlama ve tüketim enstrümanlarının tümünü bünyesinde barındıran 14 Şubat, popüler kültür araçlarıyla kamuoyuna sunulduğu için tarihi arka planı da önemini yitirdi zamanla.

Resmi verilere göre ABD’li tüketiciler Sevgililer Günü’nde hediye ve kutlama yemeği gibi etkinlikler için kişi başı 147 Dolar harcıyor.

14 Şubat’ın ekonomik büyüklüğü dikkate alındığında bu tarihle ilgili “ihtiyaç dışı tüketimi teşvik eden Kapitalizmin oyunu” eleştirisi, Hristiyanlıkla ilgili olandan daha gerçekçi duruyor.