Arefe günü eczaneler açık mı, yarın eczaneler kaça kadar açık?

Arefe günü eczaneler açık olur mu, yarın yani 14 Haziran perşembe günü eczaneler saat kaça kadar açık olacak soruları vatandaşlar tarafından merak edildi ve araştırılmaya başladı. İşte 14 haziran arefe günü eczaneler çalışma saatleri haberi.

Arefe günü eczaneler açık mı, yarın eczaneler kaça kadar açık olacak, eczaneler çalışma saatleri haberimizde olacak. 2018 Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Ramazan bayramı boyunca devlet daireleri ve resmi daireler 3.5 gün boyunca tatil olacak.  3.5 olması beklenen bayram tatili tüm kamu çalışanlarını da kapsıyor. Kamu çalışanlarının tatil yapacak olmasıyla birlikte, özel işlerini halledecek olan vatandaşlarda bayramda PTT, noter ve hastanelerin açık olup olmayacağını merak ediyor. 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR:

Ramazan’ın 1. günü 16 Mayıs 2018’e denk geldi. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak. 15 Haziran ise Ramazan Bayramının birinci günü. 17 Haziran Ramazan Bayramı’nın son günüdür.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi

15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

AREFE GÜNÜ KILINACAK NAMAZLAR

Tövbe Namazı Kılmak: İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve Hak Teala'nın huzurunda günahlarını itiraf ederek ikrar etmelidir. Böylece Arafat sevabına nail olsun ve günahları bağışlansın. Mahsus Namaz: Zeval vakti olduğunda göğün altına çıkmalı (yani açık alanda olmalı) öğlen ve ikindi namazlarını ruku ve secdesini güzel bir şekilde yaparak kılmalı. Namazları bittikten sonra iki rekat namaz kılmalı. Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır. Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır. Bu namaz Emire'l Mümin'in Hz. Ali'nin namazıdır.