13 yaşında kaçırılıp zorla evlendirilmişti! Şilan polis korumasında boşandı

Şilan'ın işkencesi son buluyor. Şilan Topal, kendisini 13 yaşında kaçırıp tecavüz ederek zorla evlenen ve yıllardır şiddet uygulayan Mithat Topal'dan boşandı. 3 ay önce eşini kaçırdığı için tutuklanan zanlının yakınları mahkeme salonunu doldurunca Şilan'ı duruşmada polisler korudu.

NESLİHAN KESKİN

İstanbul'da yaşayan Şilan Topal, 13 yaşındayken Mithat Topal tarafından tehditle Bingöl'e kaçırıldı, tecavüze uğradı. Küçük kızı kendisine eş yapan zorba, 18 yaşına giren Şilan'a resmi nikâh kıydı. Şilan ilk günden itibaren şiddet gördü, hamileyken bile dövüldü. Uyuşturucu da kullanan Mithat Topal, en son çamaşır ipiyle bağladığı genç kadının kafasına poşet geçirdi, açıkta kalan ayaklarına ve kafasına basarak eziyet etti. Darp raporu alan Şilan sonunda şikâyetçi oldu, oğluyla sığınma evine yerleşti. İstanbul'a ve Bilecik'e gitse de zorba kadının izini buldu.

TAKSİYLE KAÇIRMIŞTI

Canına tak eden Şilan, kendisini ailesiyle tehdit eden işkenceci kocasına boşanma davası açtı, çocuğunun velayeti ve 100 bin lira tazminat istedi. Elektronik kelepçe takılan Topal'a uzaklaştırma cezası da verildi. Zanlı buna rağmen 8 Eylül'de Şilan'ı bir taksiye zorla bindirerek kaçırdı. Genç kadın polislerce kurtarıldı, eşi tutuklandı. Ancak bu kez Mithat Topal'ın ailesi çocuğu kaçırdı. Kayıp çocuk 3 hafta sonra Bingöl'de düzenlenen polis operasyonuyla kurtarıldı.

Mithat Topal, 8 Eylül akşamı boşanma aşamasındaki eşi Şilan'ı babasının evinin önünde zorla taksiye bindirerek kaçırmıştı.

35 BİN TL TAZMİNAT ÖDEYECEK

Bir yıldır devam eden boşanma davası sonuçlandı. Şilan adliyeye polis eşliğinde gelirken, duruşmayı tutuklu kocasının ailesinden kalabalık bir grup takip etti. Salona sığmayanlar dışarıda bekledi. Çiftin boşayan mahkeme Şilan'a 35 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti. Genç kadın ve çocuğu için de aylık bin lira nafaka bağlandı. Şilan, boşandığı eşinin ailesinden bir zarar görmemesi için polis eşliğinde mahkeme salonunun arka kapısından adliye dışına çıkarıldı.