12 yıllık hasrette mutlu son! Esed'in ayırdığı baba-kız kavuştu

Esed rejimi tarafından 2009'da hapse atılan Suriyeli siyasetçi Ammar Haydar, o tarihten sonra görmediği kızı Merve Haydar'a 12 yıl sonra İstanbul'da kavuştu. 15 gün sonra ayrılmak zorunda olan Haydar Ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

AA

Suriye'nin Hama kentinde yaşayan Ammar Haydar (58), senelerce Esed rejimi tarafından hapis cezası aldı. Haydar, baskılar nedeniyle eşini ve kızını Ürdün'e gönderdi. 2011'de iç savaşın başlamasından sonra çıkarılan afla serbest kalan Haydar, rejime karşı mücadeleye devam etti ve Ürdün'ün siyasi mülteci kabul etmemesi nedeniyle 2015'te Türkiye'ye geldi. Şu anda 28 yaşında olan kızı Merve Haydar ise henüz 16 yaşında lise öğrencisiyken annesiyle birlikte Ürdün'e gitmek zorunda kaldı. Burada grafik tasarımı eğitimi alan Haydar, maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimini 3. sınıfta yarıda bıraktı. Bir türlü buluşamayan baba-kız aradan geçen 12 yılın sonunda İstanbul'da kavuştu. Haydar Ailesi, artık ayrılmadan Türkiye'de bir arada yaşamak istiyor.

"AYRILMAK İSTEMİYORUZ"

Haydar, 2009'da cezaevine girmesinden bu yana eşini ve kızını görmediğini belirterek, yaşadığı süreci şu ifadelerle anlattı: "Bir haftadır ailem burada. Vize masraflarını dahi ödeyecek param yoktu. Vatandaşlık alan Suriyeli bir arkadaşım davetiye yolladı ve öylece Türkiye'ye gelebildiler. 15 gün için buradalar. İkamet tezkeresi için başvurdular inşallah kabul görür ve bundan sonra ayrılmayız. Yaşlı olduğum için iş bulamıyorum" dedi. Yabancı ülkede babasız yaşamanın çok zor olduğunu belirten Merve Haydar, babasıyla Türkiye'de yaşamak için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.