10 yıllık gizem depremle çözüldü

Malatya'da 10 yıldır kayıp olan Hüseyin Bahadır'ı arayan polis, şüpheli eski eşin 6 Şubat depreminde hasar gören evi için yıkım kararı aldırdı. Evin temelinde yapılan aramada adamın kemikleri bulundu.

Malatya'da 2014'te ortadan kaybolan Hüseyin Bahadır'ın öldürüldüğü 10 yıl sonra deprem faciasıyla ortaya çıktı. Sırra kadem basan adamın yakınları, durumu polise bildirmiş; soruşturma başlatılmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kayıp adamın cep telefonunun HTS kayıtlarına ulaştı. Telefonun en son Bahadır'ın 1 yıl önce boşandığı eski eşi Hediye Geçit'in Doğanşehir'deki evinin çevresinden sinyal verdiği saptandı. Bahadır'ın öldürülmüş olabileceği ihtimali güçlenirken; baş şüpheli olarak Geçit gözaltına alındı. Evin bahçesinde kazı yapıldı ama bir ize rastlanmadı.

SEVGİLİSİ DE YARDIM ETMİŞ

Polis, yine HTS kayıtlarından Bahadır kaybolduğunda Hediye Geçit 'in sevgilisi Ali Rıza Türker'le kardeşi Bayram Türker'in şüpheli evde olduğunu tespit etti. 2020'de evin bahçesinde bir kez daha kazı yapıldı; yine cesede ya da başka delile ulaşılamadı.

Geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketlerinde ise Geçit 'in evi hasar aldı. Hareket geçen polis, Hediye Geçit 'in evini savcılık kararıyla yıktırdı. Kadavra köpeğiyle temelde arama yapıldı; kemikler bulundu. DNA karşılaştırmasında kemiklerin Bahadır'a ait olduğu kesinleşti. Gözaltına alınan Hediye Geçit'le Türker kardeşler, mahkemece tutuklandı.