10 Aralık Van'da okullar tatil mi? Salı günü kar tatili var mı?

10 Aralık’ta Van’da okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Salı günü kar tatili olacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Van’da havanın 5 derece, parçalı çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu olacağı öngörülüyor. Vatandaşlar okulların tatil olup olmayacağını öğrenmek istiyorlar.

“Van’da okullar tatil oldu mu?” sorusu araştırılıyor. 10 Aralık’ta okullar tatil olacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu uyarılarını güncel olarak yayınlıyor. Vatandaşlar kış aylarının gelmesi ile beraber yapılan açıklamaları yakından takip etmeye başladılar. Yapılan son açıklamada Van’da havanın 5 derece, parçalı çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu olacağı öngörülüyor.

VAN’DA KAR TATİLİ OLACAK MI?

Van’da okulların tatil olduğu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Valilik tarafından yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

VAN HAVA DURUMU

VAN’da havanın 5 derece, parçalı çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu olacağı öngörülüyor.

HAVA DURUMU UYARILARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Uşak, Ankara, Çankırı ve Samsun çevreleri ile Antalya’nın doğu kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara ve Çankırı çevreleri ile, yarın (Pazartesi) Doğu Anadolu’nun güneyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşturabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.