İçişleri Bakanlığı düğün salonları genelgesi! Düğün salonları açıldı mı?

Düğün salonları yeniden faaliyet vermenin heyecanını yaşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen düğün merasimleri tekrar yapılmaya başlayacak. İçişleri Bakanlığı düğün salonları genelgesi ise yayınlanmıştı. Düğün salonları genelgesinde düğünler için belirlenen kurallar maddeler halinde belirtildi.

Evlenecek olan çiftler için düğün salonları yeniden faaliyete başlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen düğün merasimleri tekrar yapılmaya başlayacak. Düğünlerde uyulması gereken tedbirler ise belli olmuştu. İçişleri Bakanlığı düğün salonları genelgesi alınacak olan önlemleri maddeler halinde listeledi.

1 TEMMUZ'DA DÜĞÜN SALONLARI AÇILIYOR MU?

Korona virüsü salgını nedeniyle kapatılan düğün salonları 1 Temmuz itibariyle yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 09 Haziran’da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nda Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda düğün salonlarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecekleri kararı alındığı ifade edilmişti. Evlenecek olan çiftleri oldukça heyecanlandıran bu haber için İçişleri Bakanlığı bir de genelge yayınladı. Düğün salonları genelgesinde, düğünlerde alınacak olan önlemler bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DÜĞÜN SALONLARI GENELGESİ

Genelgeye göre;

-Düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca kısa sürede ve açık havada yapılacak.

-Düğün mekanlarının girişlerinde, ortak kullanım alanlarında ve masalarda el antiseptiği veya dezenfektan bulundurulacak ve maske takılacak.

-Düğün salonlarında misafirlerin oturma düzeni, masalar arası mesafe en az 1,5 metre ve sandalyeler arası 60 santimetre olacak şekilde düzenlenecek.

-Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasimi sırasında tokalaşılmayacak, toplu fotoğraf çekimi yapılmayacak, takılar toplama kutusuna konulacak.

-Düğün mekanlarında gelin ve damat hariç halay çekilemeyecek, dans edilemeyecek, gösteri yapılamayacak.

-Köy ya da sokak düğünlerinde yemek verilmesi durumunda tek kullanımlık malzemeler tercih edilecek.