+1 farkla dünya şampiyonu

Antalya'daki Trisome Oyunları'nda, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu cimnastikçileri Selin Naz Özcan ve Alper Öztürk, ritmik ve artistik cimnastik dallarında dünya şampiyonu oldu.

RİTMİK PERFORMANSTA BAŞARI

Antalya Muratpaşa Cimnastik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nın (Trisome Oyunları) Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda milli cimnastikçiler ritmik ve artistik kategorisinde madalya mücadelesi verdi. Selin Naz Özcan, ritmik kategorisinde çember ve top aletinde sergilediği performans ile 2 altın madalyayla dünya şampiyonu oldu.

ALPER ÖZTÜRK'E ALTIN MADALYA

Artistik cimnastik alanında yarışan Alper Öztürk ise; kulplu beygir, atlama masası, halkalar ve paralel bar dallarında altın madalyaların sahibi oldu. Öztürk ayrıca, genel klasmanda da dünya şampiyonluğu kupasını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Öztürk, elde ettiği dünya şampiyonluğunu İzmir depreminde hayatını kaybeden annesi Fatma Öztürk'ün anısına adadığını belirtti.

Labut ve kurdelada dünya ikincisi olarak 2 gümüş madalya kazanan Selin, genel tasnifte ise dünya ikincilik kupasını aldı.