HABER MERKEZİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmada; İrem Sak, Danla Bilic, Mümine Senna Yıldız, Aleyna Tilki, Melisa Döngel, Şeyma Subaşı, Şevval Şahin, Yusuf Güney ve Cihan Şenözlü hakkında "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak", "kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak" suçlarından gözaltı kararı verildi.
Soruşturmada adı geçen Şeyma Subaşı ve Şevval Şahin'in, yurt dışında oldukları tespit edildi.
Adli Tıp Uzmanları'na göre; kanın içinde bulunan maddeler, kıl kısmına geçiyor. Saçın uzamasıyla birlikte de ilk yerde kalıyor. Saçta kalan o maddenin ne olduğu belirlenebilir ancak hangi gün kullanıldığı belirtilemez. Saç uzunluğuna göre de kullanım süresi, belli oluyor. Örneğin 3 cm.'lik bir saç boyunda 3 ay, 9 cm.'lik bir saç boyunda da 9 aylık bir kullanım olduğu tespit edilebiliyor.
Adli Tıp Uzmanları, başlayan uyuşturucu operasyonları sonrası, ünlü isimlerin saçlarını kısacık kestirerek, yeni bir saç akımını başlatabileceklerini söylüyorlar.
Saç boyamanın ya da yıkamanın, kullanılan maddenin belirlenip belirlenmemesi konusunda hiçbir etkisinin olmadığını söyleyen uzmanlar; kan testi, idrar testi gibi yapılan analizlerin kesin sonuçları olduğunu ifade ediyor.