HABER MERKEZİ
Prens Harry, babası Kral Charles ve Birleşik Krallık'taki günleri ve kraliyet ailesine dair birçok sırrı içeren "Yedek" (Spare) adlı kitabını yazma nedenini açıkladı. Prens Harry, geçtiğimiz hafta babasıyla 19 ay sonra ilk kez bir araya gelmişti. Bu buluşma, aralarındaki gerilimin sona erip ermeyeceği konusunda çeşitli spekülasyonlara yol açtı.
Harry, eşi Meghan Markle ile birlikte İngiltere'den ayrıldıktan sonra ailesiyle pek fazla iletişim kurmadığına dair haberlerin ardından, yeni bir röportajda kitap yazma sürecine açıklamalarda bulundu. Prens Harry, "Odak noktam gerçekten babam olmalı. Bu hafta buna kesinlikle yaklaştık" ifadelerini kullandı.
Kitabı "Yedek" hakkında konuşurken, "Kirli çamaşırlarımı herkesin önünde ortaya döktüğüme inanmıyorum. Zor bir mesajdı ama bunu mümkün olan en iyi şekilde verdim. Vicdanım rahat" dedi. Açıklamalarına devam eden Harry, "Zaten ortaya atılmış hikayelere bir dizi düzeltme yapıldı. Bir bakış açısı ortaya atılmıştı ve düzeltilmesi gerekiyordu. Dile getirmenin bazı insanları rahatsız ettiğini ve anlatıya aykırı olduğunu biliyorum" şeklinde konuştu.
Prens Harry, aile üyeleriyle aralarındaki gerilimin büyümesine neden olan bu ifşaların ardından, "Ailemin bazı üyeleri bir kitap yazdığım için beni asla affetmeyecek. Elbette birçok şey için beni asla affetmeyecekler" dedi.