HABER MERKEZİ
Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden sanatçı Muazzez Abacı için, Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenleniyor. Törene; Muazzez Ersoy, Orhan Gencebay, Emel Sayın ve Selami Şahin gibi pek çok ünlü isim katıldı. Törene gözyaşları içerisinde gelen ve Abacı'nın ismini sahne adı olarak kullanan Muazzez Ersoy, "Gururla, onurla, mutlulukla taşıyacağım" derken, beraber sahneye çıktığı gün için, "Hiç unutmuyorum. O bana, güzel bir ana oldu. İyi ki de o sahneyi beraber almışız. O anıyı her zaman saklayacağım" ifadelerini kullandı.
Sanatçının menajeri Caner Budak ise Abacı'nın vefatına ilişkin detayları şu sözerle açıkladı:
"Başka organlarda da yetmezlik başlayınca, yoğun bakım vefat etti. O sıvı verildiği zaman eğer böbreklerde veyahut başka organlarınızda herhangi yetmezliğiniz varsa komplikasyon gösterebiliyormuş. Kızının çalıştığı hastaneydi. Bütün doktorlar müdahalelerini en iyisini yapmaya çalıştılar."
Törende konuşan kızı Aslı Saba Abacı, annesinin bir vasiyette bulunmadığını söyledi. Abacı, "Annem hayatı o kadar seven bir insandı ki, hastanede de öyleydi. Çıkınca bunu yaparız, sonrasında bunu yaparız derdi. Onun için ölmek yoktu" ifadelerini kullandı.
Abacı'nın torunu, törende bir konuşma yaptı. Türkçe konuşmakta zorlandığı görülen genç kız, "Hepinize anneanneme olan sevginiz için teşekkür ederim. Çocukken bu sevgiyi biliyordum ama bu kadar çok sevildiğinden, haberim yoktu" açıklamasını yaptı.
Törene katılan isimlerden Emel Sayın ise, Muazzez Abacı'yla ilgili bir detayı paylaştı. Sanatçı, Abacı'nın kendisine, "Neden ben kendimi ABD'de daha huzurlu hissediyorum" diye sorduğunu, kendisinin de ona, "Çünkü evlatların orada Muazzez. Bu çok doğal" karşılığını verdiğini anlattı.