HÜSNA KÖŞGER
Kral Kaybederse dizisi ilk bölümüyle ekrana geldi. Ancak diziye, başrol oyuncuları damga vurdu. Dizi-film sektöründe tekelleşme gündeminin gölgesinde başlayan dizide; Halit Ergenç, Merve Dizdar ve Aslıhan Gürbüz yer aldı. Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun Kral Kaybederse adlı kitabından uyarlanan dizi için, en net yorumlar; daha önce kitabı okumuş olanlardan geldi.
Dizi için ilk haberler çıktığı zaman; başrol erkek karakter için düşünülen isimlerin Kıvanç Tatlıtuğ ya da İbrahim Çelikkol olduğu söylenmişti. Romanı okuyanların yorumlarında çoğunlukla; 'okuyanların aklına ilk Kıvanç Tatlıtuğ gelmiştir. Kıvanç Tatlıtuğ'un oynayacağı rol Halit Ergenç'e verilmiş' ifadelerine yer verildi.
Ergenç'in rolü için kast olarak yaşlı kaldığı da ayrıca belirtilenlerdendi. Benzer bir eleştiri, Merve Dizdar için de yapıldı. Kitapta henüz 18'li yaşlarında bir lise öğrencisi olan karakteri, 30'lu yaşlarındaki Merve Dizdar'ın oynaması eleştiri topladı.
Her ne kadar performansları beğenilse de kast özellikleri olarak karaktere uymamaları, seyirciden olumlu bir dönüş alamadı.