Gerçek finali ortaya çıktı: Eğer Aşk-ı Memnu romana bağlı kalsaydı...

Roman uyarlaması olarak ekranda yer alan ve iki sezon süren Aşk-ı Memnu, üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen konuşuluyor. Peki Aşk-ı Memnu dizisi, birebir romana bağlı kalsaydı nasıl bir finalle sona erecekti?

HABER MERKEZİ

Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu, 2008-2010 yılları arasında ekranda yer almıştı. Daha önce de TRT tarafından 8 bölüm halinde dizi olarak ekrana gelen yapım, sosyal medya sayesinde gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Dizinin finalinde; Behlül sersefil bir halde kalıyor, Beşir ve Bihter ölüyor, Firdevs Hanım felç kalıp terk ediliyor, Nihal ve Adnan ise yeni bir hayat kuruyordu. Ancak romanın sonu, bundan daha farklı bir finalle sonlanıyordu.

PEKİ AŞK-I MEMNU'NUN GERÇEK FİNALİNDE NELER OLUYORDU?

Eğer romana bağlı kalsaydı; Bihter hayatını kaybetmeden çok önce Behlül evi terk etmiş olacaktı. Onu nasıl bir son beklediğini, bilemeyecektik. Firdevs Hanım'ın Çetin Özder adında bir nişanlısı yoktu, böylelikle terk edilme gibi bir hikaye de olmayacaktı. Felç geçirme gibi bir durum da yazılmayacaktı. Peyker, Firdevs ve Nihat'a ne olduğunu bilemeyecektik.

Nihal gerçekten bunalıma girecekti, iyileşmesi için de babası elinden geleni yapacaktı. Evden uzaklaştırılan Matmazel Fransa'dan, Bülent yatılı okuldan geri çağrılacaktı. Süleyman Efendiler de köşke geri döneceklerdi. Beşir, gerçeği çok önceden söylemiş olacak vefatı da Bihter'den çok sonra gerçekleşecekti.