HABER MERKEZİ
Eşref Rüya dizisinde Hıdır karakterinin hem Eşref'e hem de gizlice Kadir'e sahip çıkması, izleyicinin dikkatini çeken noktaların başında geliyordu. Hıdır'ın gerçek oğlunun kim olduğu hâlâ açıklanmamış olsa da, sosyal medyada dolaşan spoiler'lara göre Kadir'in Hıdır'ın öz oğlu olduğu ve bu nedenle Hıdır'ın Eşref'e zarar vermesine engel olmaya çalışacağı ileri sürülüyor.
Geçtiğimiz bölümlerde İhtiyar'ın adamının Kenan olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte seyircinin merakı daha da arttı. "İhtiyar" karakterinin kimliğine dair bekleyiş sürerken, bazı izleyiciler perde arkasında örgüyü yöneten kişinin Hıdır olabileceği yönünde teori üretmişti.
Ancak kulis bilgilerine göre dizinin gizemli ismi İhtiyar'ın, bambaşka biri olduğu konuşuluyor. İddialara göre İhtiyar, Çiğdem Komiser'in annesi Savcı Selma. Savcı Selma'nın, Yetimler grubunun içindeki karmaşayı çözmek ve lider ismi ortaya çıkarmak için "ihtiyar" kimliğini gizli bir görev kapsamında kullandığı öne sürülüyor.