Damak çatlatan tarifler… Ünlü isimlerin yılbaşı sofralarında bu lezzetler olacak!

2025'e merhaba denilecek yılbaşı sofraları için, özel ve lezzetli tarif arayışına girmiş birçok kişi bulunuyor. Yeni yıl akşamında sofralarınızı renklendirecek lezzetli yemek tarifleri ve nefis tatlı önerilerini, ünlü isimlerin yemeklerini hazırlayan mutfak şeflerinden aldık. Lezzetiyle hayran bırakan aperatifler ve ana yemekler, damak çatlatan tatlı tarifleri… İşte yılbaşı akşamında ünlü isimlerin sofralarını süsleyecek o lezzetler!

Yeni yıl akşamlarında aileler, her zaman olduğundan daha fazla özenip farklı tarifleri sofralarına taşımayı öncelemek isterler. Peki yılbaşı sofraları için günlük menülerden farklı olarak nasıl yemekler yapılıp tatlılar hazırlanabilir? Yılbaşı sofraları için olmazsa olmaz denilecek lezzet ne olabilir? Ünlü isimlerin yemeklerini hazırlayan mutfak şeflerinden Şef Murat Bozok ve Şef Kıvanç Karadeniz AKŞAM okuyucuları için, yılbaşı sofralarına özel tarifler paylaştı. Yeni yıl akşamında ünlü isimlerin de sofralarında yer verecekleri bu lezzetler, masalarınıza ayrı bir renk kazandıracak.

Yılbaşı sofraları için özel tarif önerilerini sorduğumuz şeflerden Murat Bozok, yılbaşında en önemli şeyin etin daha büyük veya tam olması olduğunu belirterek, "Yılbaşında kendi adıma tercihim; birincisi kuzu ikincisi tavuk diyebilirim" derken Şef Kıvanç Karadeniz'se hem yumuşak hem de sebzelerle beraber muhteşem olduğunu belirterek kuzu karski yemeğini önerdi.

Yılbaşı sofraları için olmazsa olmaz dediğiniz bir lezzet var mı sorusuna karşılık olarak eski sofraların menülerine vurgu yapan Şef Bozok, tavuk önerisinin yanına da yakıştırarak iç pilavı tavsiye etti. Türk mutfağının önemli lezzetlerinden zeytinyağlılara da değinen Bozok, ana yemek öncesinde zeytinyağlılarla bir başlangıç yapılabileceğini ifade etti. Şef Kıvanç Karadeniz atıştırmalık olarak mercimek köftesi ve çiğ köfteyi önererek, bu geleneksel lezzetlerin en azından birinin masada olması gerektiğini söyledi.

Son dönemde yılbaşı akşamında üzüm yemek ritüeli oldukça popüler. Kendisinin de buna benzer bir ritüeli var mı diye sorduğumuz şeflerden Murat Bozok bereket, Kıvanç Karadeniz ise şans getirmesi amacıyla nar patlatma karşılığını verdiler.

Şeflerin yeni yıl sofraları için önerdikleri tatlı menüsü ise, kestane ile çikolata karışımı lezzetler ve orman meyveli leblebili muhallebi oldu.

Şef Bozok, "Kestane ile hazırlanan tatlılar, özellikle çikolatanın içerisinde kestane püresi olan tatlılar yılbaşında favorilerim arasında yer alıyor" diyerek tatlı için kestane ve çikolatalı menüleri önerdi. Şef Karadeniz de, "Toz leblebiyi muhallebi yaparken tatlının içine iyice yedirdikten sonra üzerine orman meyveli bir sos ile servis ediyorum. Leblebinin muhallebiyle ve orman meyvesi ile olan uyumuna bayılacaksınız" sözleriyle orman meyveli muhallebinin tarifini paylaştı.