HÜSNA KÖŞGER
Dizilerde çok sık karşılaşılan durumlardan biri; karakterlerin oyuncularının değişimi, yani aynı rolü en az iki farklı ismin oynamasıdır. Bu konuda akla gelen ilk örnekler; Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan, Doktorlar Ela, Yaprak Dökümü Şevket ve Çocuklar Duymasın'daki Emre ile Duygu değişimleridir. Ama bilmediğiniz ya da unuttuğunuz daha pek çok karakter-oyuncu değişimi bulunuyor.
İşte öğrenince çok şaşıracağınız, o değişimlerden en dikkat çekenleri!
Çocuklar Duymasın'da üç karakter değişimi oldu. Pınar Altuğ Atacan yerine sadece 13 bölüm kadar Zeynep Tokuş rol almıştı.
Ekranın en uzun soluklu dizisi olan Bizimkiler'de Şükrü'yü Erdal Özyağcılar oynadı. Ancak sanatçı Şehnaz Tango dizisi için projeden ayrılınca, yerine Savaş Dinçel dahil oldu.
Avrupa Avrupa dizisinde Gülbahar'ı ilk 13 bölümünde İpek Tuzcuoğlu oynadı. Tuzcuoğlu ayrılınca yerine, Ebru Cündübeyoğlu dahil oldu. Tuzcuoğlu'nun o dönem, başka bir dizide başrol teklifi aldığı için projeden ayrıldığı öne sürülmüştü.
Çiçek Taksi'de Ömer karakterini ilk oynayan isim Peker Açıkalın'dı. Açıkalın sonrası rolü, Cengiz Küçükayvaz devraldı. Celal rolünde ilk önce Volkan Severcan daha sonra Civan Canova'yı izledik. Kenan rolündeyse Bekir Aksoy yerine son bölümlerde Volkan Ünal rol aldı.
Zeynep karakterini oynayan ilk isim Zeynep Tokuş'tu. Ancak Tokuş'un ayrılığı sonrası rol, Melda Bekcan'ın olmuştu.
Ayrılsak da Beraberiz dizisinde ana karakterler Berna ile Serpil'i oynayan isimler; Janset ile Belma Canciğer Müjde'ydi. Ancak iki ismin ayrılığı sonrası rolleri, Ayşe Tolga ile Simge Selçuk devralmıştı.
Koçum Benim dizisinde Umut rolünü ilk olarak Ozan Güven oynamış, diziden ayrılınca yerine Murat Prosçiler dahil olmuştu. Eylül rolünüyse ilk olarak Selin Demiratar, daha sonra Yasemin Ergene oynamıştı.
Kaygısızlar dizisinde fenomen karakter Kültigin'i oynayan ilk isim, Hakan Altıntaş olmuştu. Ancak rolü daha sonra Şoray Uzun devralmıştı. Ve karakter, Uzun'la özdeşleşmişti.