HABER MERKEZİ
Şarkıcı Güllü'nün vefatının ardından çelişkili iddialar gelmeye devam ediyor. Şarkıcının patronu Ferdi Aydın, sosyal medya üzerinden yaptığı yayınlarla, Güllü'nün ailesi hakkında iddialarda bulunmaya devam ediyor. Olayın üzerine gittiğini ve savcıya da konuşacağını söyleyen Ferdi Aydın, son yaptığı yayında; Güllü'nün ölümünün gerçekleştiği söz konusu odada değişiklikler yapıldığını öne sürerek şunları söyledi:
Oda temizlensin, geniş gözüksün diye ayakkabı kutularını kaldırmışlar. Güllü ablanın yaptığı alkol koleksiyonunu, savcı gelince bilerek odaya koymuşlar. Pencerenin kenarında kaygan bir zemin var ama o pencerenin kenarındaki 1 metrelik alan kayganmış. Çünkü bu, daha önceden planlanmış bir şey. Bunun 2-3 aydır planını yapıyorlar.
Güllü'nün vefatı sırasında odada olan kızı Tuğyan hakkında da konuşan Ferdi Aydın, iddialarını şu şekilde sürdürdü:
Güllü ablanın kızı, yasaklı maddeden tedavi görmüş. Tuğyan Hanım'ın kollarında jilet ve cam izleri var. Tuğyan Hanım'ın kocası dolandırıcılıktan cezaevinde. Sevgilisi, uyuşturucu madde sattığı için 10 yıl hapis cezası almış. Üçüncü sevgilisi de Kervan Bey. Kervan Bey zaten Tuğyan Hanım'dan kurtulmayı çok istiyormuş.
Savcıya gideceğim diyen Aydın, "O gün evdeki çelik kasayı açan arkadaş kimdi? Neden altınları aldılar? Kime sordular? Çelik kasadaki altınlar niye alındı? Onların hesabını soracağız. Annesinin öldüğü gün, neden pencereyi kırıp hemen içeri girip evde toparlamalar yaptılar? Buzdolaplarının içine kadar neden boşalttılar? Konuşsam burada hepiniz şoka girersiniz. Aklı verenler kim biliyor musunuz? İnanamazsınız. Sokak serserisi değil ha. Kanunları nizamları bilen, okumuş, bu işin içinde biri. Şahitleri savcılığa götüreceğim. Şahitlerin WhatsApp konuşmaları var. Takır takır WhatsApp'tan yazmışlar ne buldularsa" diyerek iddialarını sürdürdü.
Katıldığı bir yayında da şarkıcı Güllü'nün kızına yönelik iddialarda bulunan Ferdi Aydın, Bircan isimli bir kadının kendisine, 45 gündür bu olayı planladıklarını söylediğini öne sürdü.
Şarkıcının kızı Tuğyan Ülkem Gülter ve arkadaşı Sultan Nur Ulu'nun avukatı Merve Uçanok, yaptığı yazılı açıklamada, Gül Tut'un ölümüyle ilgili hukuki süreci etkileyecek paylaşımlar yapan, televizyon programlarına çıkarak açıklamalarda bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.
Uçanok, Gül Tut'un yaşanan elim hadise sonucu hayatını kaybetmesinin başta müvekkilleri olmak üzere tüm ülkede derin bir üzüntü oluşturduğunu belirterek, yaklaşık bir aydır çeşitli basın organları ve sosyal medyada müteveffanın kızı olan Tuğyan Ülkem Gülter ve manevi kızı Sultan Nur Ulu hakkında gerçeğe ve dosyadaki delil durumuna tamamen aykırı, haksız ve vicdanları yaralayıcı bir dezenformasyon sürecinin yürütüldüğünü vurguladı:
"Bu durum, müvekkillerimiz hakkında adeta bir linç kampanyasına ve itibar suikastına dönüşmüştür. Konuyla hiçbir bağlantısı bulunmayan kişilerin görsel ve sosyal medyada kanal kanal gezerek yaşanan olay üzerinden prim yapmaya çalıştığı, hukuki süreç ve hakikati çarpıtarak açıklamalarda bulunduğu görülmüştür. Bu süreçte, salt izlenme ve tıklanma kaygısı ile yapılan maddi gerçeklikten kopuk yayınlar, yürütülen adli soruşturmayı etkilediği ve müvekkillerimizin özel hayatlarına saygı duyulmasını talep etme haklarını ihlal ettiği gibi, zaten büyük bir acı ve yas içerisindeki, annesini kaybetmiş olan müvekkillerimizin manevi dünyalarında da telafisi mümkün olmayan zararlara sebebiyet vermektedir. Her birey gibi, yaslarını yaşamalarını ve devam etmeye çalıştıkları günlük hayatlarını sağlıklı biçimde sürdürmelerini imkansız kılmaktadır."
"Müvekkillerimizin masumiyet karinesi ve kişilik haklarına saldırı mahiyetindeki her türlü yayınların durdurularak olay üzerinden ün kazanmaya çalışan üçüncü kişilere prim verilmemesi gerekmektedir. Bu amaçla, tarafımızca gerekli hukuki başvurularda bulunulmuş olup benzer yayınlara devam edilerek müvekkillerimizin kişilik haklarının ihlal edilmesi durumunda müvekkillerimizin tüm hukuki haklarının kullanılacağını bildiririz."