Zeka testi: Zebraların içindeki yavru aslanı gördün mü? 2171 kişiden 91'i 10 saniyede görebildi...

Optik illüzyon testleri eğlenceli olmasının yanı sıra zeka ve dikkat gerektirebiliyor. Nitekim bu optik illüzyon testinde zebraların içinde bulunan gizli bir yavru aslan görseli yer alıyor. Üstelik sadece üstün zeka seviyesine sahip kişilerin gizli yavru aslanı 10 saniyede bulabilecekleri iddia ediliyor. Çünkü zebra görsellerinin fazla olması işleri zorlaştırabiliyor. İşte detaylar…

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi birçok zebra ve bir yavru aslan görseline istinaden hazırlandı. Optik illüzyon testinde beklenen zebraların içindeki yavru aslan görselinin 10 saniyede bulunması. Ancak zebra görsellerinin fazla olması ve yavru aslan görselinin gizli olması, bulunmasını fazlaca zorlaştırabiliyor. Bu nedenle sadece üstün zeka seviyesine sahip insanların 10 saniyede başarılı olabilecekleri iddia ediliyor.

ZEBRALARIN İÇİNDEKİ YAVRU ASLANI GÖRDÜN MÜ?

Zebra ve yavru aslan görseline istinaden ortaya çıkartılan bu optik illüzyon testi, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Çünkü zebraların içindeki yavru aslan görselinin 10 saniyede bulunması bekleniyor.

Öte yandan bu optik illüzyon testi Türkiye'de toplam 2171 kişiye gösterildi. Ancak sadece 91 kişi 10 saniyede yavru aslan görselinin yerini tespit edebildi. Bu nedenle sadece üstün zeka seviyesine sahip insanların istenilen görseli 10 saniyede bulabilecekleri iddia ediliyor.

Zebra İpucu: Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde pek çok insan başarısız olmuştu. Eğer siz de başarılı olamadıysanız, optik illüzyon testinin sağ alt tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

ZEKA TESTİNDEKİ İSTENİLEN GÖRSELİN YERİ

Bu optik illüzyon testinde 2171 kişiden sadece 91'i başarılı olabilmişti. Çünkü sürenin kısıtlı olması ve zebra görsellerinin fazla olması, yavru aslanın bulunmasını fazlaca zorlaştırabiliyordu. Bu nedenle yalnızca üstün zekalıların bu optik illüzyon testinde başarılı olabilecekleri iddia ediliyordu.

Eğer siz de bu optik illüzyon testinde başarılı olmadıysanız aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte zeka testindeki istenilen görselin yeri;

Zeka testi: Kurtların içindeki yavru aslanı gördün mü? 10 saniyede 491 kişiden 17'si bulabildi