Zeka testi: Zebra ve antilopların içindeki yavru kedi nerede? 761 kişiden 79'u 10 saniyede bulabildi...

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi; zebra, yavru kedi ve antilop görseline istinaden oluşturuldu. Optik illüzyon testinde beklenen, zebra ve antilopların içindeki gizli yavru kedi görselinin 10 saniyede tespit edilmesi. Fakat zeki insanların bile zorlanabildiği bu test, yüksek zeka ve dikkat gerektirebiliyor. İşte detaylar…

Optik illüzyon testleri dünya çapında birçok insan tarafından çözülüyor. Çünkü optik illüzyon testleri eğlenceli olmasının yanı sıra hem odaklanma becerisi hem de zeka seviyesi gerektirebiliyor. Nitekim bu testte de sadece üstün zeka ve dikkat seviyesine sahip insanların 10 saniyede başarılı olabilecekleri iddia ediliyor.

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, zebra ve antilop görselleri çoğunlukta bulunurken sadece bir yavru kedi görseli bulunuyor. Üstelik yavru kedi görseli gizli. Bu nedenle 10 saniyede bulunması, yüksek dikkat ve zeka gerektirebiliyor.

ZEKA TESTİ: 761 KİŞİDEN 79'U 10 SANİYEDE BULABİLDİ

Zebra, antilop ve yavru kedi görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testinde zeki insanlar bile başarısız olabiliyor. Çünkü zebra ve antilop görsellerinin çoğunlukta olması, yavru kedi görselinin gizli ve küçük olması bulunmasını oldukça fazla zorlaştırabiliyor. Nitekim zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, zeki insanlar bile başarısız olabiliyor.

Optik illüzyon testi Türkiye'de toplam 761 kişiye uygulandı. Ancak 10 saniye içinde sadece 79 kişi testi başarı ile tamamlayabildi. Bu nedenle zeki insanların bile zorlanabildiği bu optik illüzyon testinde, sadece yüksek odaklanma ve zeka seviyesine sahip insanların zamanında başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Peki zebra ve antilop görsellerinin çoğunlukta olduğu bu optik illüzyon testinde, siz 10 saniye içinde gizli yavru kedi görselini bulabilir misiniz? İşte söz konusu test;

Yavru Kedi İpucu: Zebra ve antilop görsellerinin çoğunlukta olması, zeki insanları bile şaşırtabiliyordu. Eğer siz de gizli görseli bulamadıysanız, orta üst hafif sol tarafa daha dikkatli bakmalısınız.

ZEBRA VE ANTİLOPLARIN İÇİNDEKİ YAVRU KEDİNİN YERİ

Antilop ve zebra görsellerinin çoğunlukta olması, pek çok insanın başarısız olmasına neden olabiliyordu. Zira zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, 761 kişiden sadece 79'u 10 saniyede başarılı olabildi.

Eğer birçok insanın başarısız olduğu bu testte siz de gizli görseli bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte zebra ve antilopların içindeki gizli yavru kedi görselinin yeri;

Zeka testi: Maymunların içindeki yavru kedi nerede? 477 kişiden 13'ü 10 saniyede bulabildi