Zeka testi: Tavukların içindeki yavru köpek nerede? 716 kişi denedi sadece 17'si başarılı olabildi...

Zekanın yanı sıra yüksek odaklanma becerisi gerektirebilen bu test, tavuk ve yavru köpek görseline istinaden hazırlandı. Optik illüzyon testinde istenen, tavukların arasındaki yavru köpek görselinin 10 saniyede tespit edilmesi. Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde birçok insan başarısız oldu. Peki siz başarılı olabilir misiniz? İşte detaylar…

Zeka ve yüksek odaklanma becerisi gerektirebilen testler, dünya çapında birçok insanın ilgisini çekiyor. Çünkü söz konusu optik illüzyon testleri eğlenceli olmalarının yanı sıra insanların kendilerini test etmelerini sağlıyor.

Tavuk ve yavru köpek görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testi de yüksek odaklanma ve zeka gerektirebiliyor. Çünkü optik illüzyon testinde birçok tavuk bulunurken, sadece bir yavru köpek görseli yer alıyor. Üstelik o görsel de gizli.

ZEKA TESTİ: 716 KİŞİ DENEDİ SADECE 17'Sİ BAŞARILI OLABİLDİ

Zekanın yanı sıra yüksek odaklanma becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testinde birçok insan başarısız oldu. Çünkü tavuk görsellerinin fazla olması ve yavru köpek görselinin gizli olması, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor.

Optik illüzyon testi Türkiye'de toplam 716 kişiye gösterildi. Ancak sadece 17 kişi 10 saniye içinde gizli yavru köpek görselinin yerini tespit edebildi. Bu nedenle tavuk görsellerinin çoğunlukta yer aldığı bu optik illüzyon testinde, sadece üstün dikkat ve zeka seviyesine sahip insanların başarılı olabilecekleri iddia edildi. İşte kendinizi deneyebileceğiniz o test;

Yavru Köpek İpucu: Tavuk görsellerinin çoğunlukta bulunduğu bu optik illüzyon testi, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyordu. Bu nedenle pek çok insan ipucundan yardım alabiliyor. Eğer gizli görseli siz de bulamadıysanız, resmin sol üst tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

TAVUKLARIN İÇİNDEKİ YAVRU KÖPEK GÖRSELİNİN YERİ

Tavuk görsellerinin çoğunlukta olduğu bu optik illüzyon testini, toplam 716 kişi çözmeyi denedi. Ancak sadece 17'si tavuk görsellerinin içindeki yavru köpek görselini 10 saniyede bulmakta başarılı olabildi. Bu nedenle zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testini 10 saniyede çözmek neredeyse imkansız gibi görülüyordu.

Eğer tavukların içindeki yavru köpek görselinin yerini siz de bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte söz konusu gizli görselin yeri;

Zeka testi: Güvercinlerin içindeki yavru kedi nerede? 419 kişi denedi 11'i başarılı olabildi