Zeka testi: Penguenlerin içindeki kartalı Beşiktaşlılar bile bulamadı! 388 kişiden 16'sı bulabildi...

Beşiktaş taraftarlarını bile oldukça fazla uğraştırabilen bu optik illüzyon testi zeka ve dikkat gerektirebiliyor. Çünkü testte bir kartal görseli bulunurken birçok penguen görseli yer alıyor. Optik illüzyon testinde beklenen ise, kartalın 10 saniye içinde bulunması. Ancak bu testte Beşiktaşlılar bile başarısız olabiliyor. İşte zeka testinin detayları…

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, Beşiktaş taraftarları bile oldukça fazla uğraşabiliyor. Zira penguen görsellerinin çoğunlukta olması, gizli kartal görselinin bulunmasını neredeyse imkansız hale getirebiliyor.

PENGUENLERİN İÇİNDEKİ KARTALI BEŞİKTAŞLILAR BİLE BULAMADI

Beşiktaş taraftarlarının bile çözmekte zorlanabildiği bu optik illüzyon testinde pek çok insan penguenlerin içindeki kartal görselini 10 saniyede bulamamıştı. Bunun sonucunda ise yalnızca yüksek zeka ve dikkat seviyesine sahip kişilerin bu testte başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Optik illüzyon testi, Beşiktaş taraftarları da dahil olmak üzere Türkiye'de 388 kişiye uygulandı. Fakat 388 kişiden sadece 16'sı istenilen görselin yerini 10 saniyede tespit edebildi. Çünkü penguen görsellerinin çoğunlukta olması ve sadece 10 saniye süre verilmesi birçok insanın yanılmasına neden olabiliyor.

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde pek çok insan başarısız olmuştu. Peki siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte söz konusu optik illüzyon testi;

Gizli Kartal İpucu: Zekanın yanı sıra oldukça fazla dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, Beşiktaşlı olanlar bile ipucundan faydalanabiliyor. Eğer istenilen görseli siz de bulamadıysanız, resmin orta alt tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

ZEKA TESTİNDEKİ İSTENİLEN GÖRSELİN YERİ

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, penguen görsellerinin çoğunlukta olması, gizli kartal görselinin bulunmasını oldukça fazla zorlaştırabiliyordu. Nitekim bu testte pek çok insan başarısız oldu.

Öte yandan bu testte Beşiktaş taraftarlarının gizli kartal görselini daha kolay bulabilecekleri düşünülüyordu. Zira onlar için kartal görselinin farklı bir anlamı olduğu tahmin ediliyordu. Fakat bu optik illüzyon testinde, Beşiktaşlı olanlar bile başarısız oldu. Bunun sonucun ise yalnızca yüksek dikkat ve zeka seviyesine sahip olan insanların 10 saniyede başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Eğer Beşiktaş taraftarlarının bile başarısız olabildiği bu optik illüzyon testinde siz de gizli kartalı göremediyseniz, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte zeka ve dikkat gerektirebilen testteki istenilen görselin yeri;