Zeka testi: Kurtların içindeki kuşu gördün mü? 917 kişiden 23'ü 10 saniyede bulabildi...

Kuş ve kurt görseline istinaden ortaya çıkartılan bu optik illüzyon testi, zeka ve dikkat gerektirebiliyor. Çünkü optik illüzyon testinde beklenen, kurt görsellerinin arasındaki kuş görselinin 10 saniye içinde bulunması. Fakat belirtilen sürede bulunması adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. İşte detaylar…

Optik illüzyon testlerini çözmek eğlenceli olabiliyor. Ancak zeka ve dikkat de gerektirebiliyor. Çünkü gizli görsellerin bulunması oldukça fazla uğraştırıcı olabiliyor. Ayrıca süre kısıtlaması olması, zeka sınırlarını zorlayabiliyor.

Kuş ve birçok kurt görseline istinaden ortaya çıkartılan bu optik illüzyon testinde, 10 saniyede kurtların içindeki kuş görselinin bulunması isteniyor. Ancak belirtilen sürede bulunması sadece dikkat değil, oldukça fazla zeka da gerektirebiliyor.

KURTLARIN İÇİNDEKİ KUŞU GÖRDÜN MÜ?

Kurt görsellerinin çoğunlukta bulunduğu bu optik illüzyon testinde, ustalıkla gizlenmiş bir kuş görseli bulunuyor. Fakat kurt görsellerinin fazla olması ve kuş görselinin gizli olması, 10 saniyede bulunmasını zorlaştırabiliyor.

Türkiye'de toplam 917 kişiye gösterilen bu optik illüzyon testinde, 894 kişi başarısız oldu. Bu sebeple yalnızca üstün zeka seviyesine sahip olan kişilerin bu optik illüzyon testini 10 saniyede çözebilecekleri iddia ediliyor.

Peki 917 kişiden 23'ünün başarılı olabildiği bu optik illüzyon testinde, siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte söz konusu optik illüzyon testi;

Kuş İpucu: Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde pek çok insan kurt görsellerinin arasında yer alan kuş görselini bulamamıştı. Eğer siz de istenilen görseli göremediyseniz, resmin hafif sağ tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

ZEKA TESTİNİN CEVABI

Kurt görsellerinin çoğunlukta olduğu bu optik illüzyon testinde, 10 saniyede 917 kişiden 894'ü başarısız olmuştu. Bu sebeple zeka ve dikkat gerektirebilen bu testte, kurtların arasındaki kuş görselini 10 saniyede bulmak neredeyse imkansız gibi görülebiliyordu.

Eğer bu testte istenilen görseli siz de bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte zeka testinin cevabı;

Kişilik testi: Ne kadar zeki olduğun belli oluyor! Resimde ne görüyorsun?