Zeka testi: Güvercinlerin içindeki kanaryayı 437 kişiden 19'u bulabildi! Fenerbahçeliler bile bulamadı

Fenerbahçe taraftarlarını bile uğraştırabilen bu optik illüzyon testi hem dikkat hem de zeka gerektirebiliyor. Nitekim testte güvercin görselleri çoğunlukta bulunurken tek kanarya görseli yer alıyor. Üstelik o da gizli. Ayrıca optik illüzyon testindeki güvercinlerin arasındaki kanarya görselinin 9 saniyede bulunması bekleniyor. Ancak Fenerbahçeli olanlar bile başarısız olabiliyor. İşte söz konusu zeka testi…

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testi, oldukça fazla dikkat gerektirebiliyor. Bu nedenle Fenerbahçe taraftarları bile başarısız olabiliyor. Nitekim güvercin görsellerinin çoğunlukta olması, kanarya görselinin 9 saniyede bulunmasını neredeyse imkansız hale getirebiliyor.

ZEKA TESTİ: KANARYAYI FENERBAHÇELİLER BİLE BULAMADI

Fenerbahçe taraftarlarının bile başarısız olabildiği bu optik illüzyon testinde birçok insan güvercinlerin içindeki kanarya görselini 9 saniyede bulamamıştı. Bu nedenle yalnızca zeka ve dikkat seviyesi yüksek kişilerin belirtilen sürede başarılı olabilecekleri iddia ediliyordu.

Optik illüzyon testi, Fenerbahçe taraftarları da dahil olmak üzere Türkiye'de toplam 437 kişiye uygulandı. Fakat 437 kişiden yalnızca 19'u 9 saniyede istenilen görselin yerini bulabildi. Çünkü bu testte güvercin görsellerinin çoğunlukta olması ve 9 saniye süre verilmesi, adeta herkesin ters köşe olmasına neden olabiliyor.

Peki pek çok insanın başarılı olamadığı bu optik illüzyon testinde, siz 9 saniye içinde istenilen görseli bulabilir misiniz? İşte hem zeka hem de dikkat gerektirebilen o optik illüzyon testi;

Kanarya İpucu: Oldukça fazla dikkat ve zeka gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, Fenerbahçeli olanlar bile ipucundan faydalanabiliyordu. Eğer istenilen görseli siz de bulamadıysanız, resmin orta üst tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

GÜVERCİNLERİN ARASINDAKİ GİZLİ GÖRSELİN YERİ

Zeka gerektirmesinin yanı sıra dikkat de gerektiren bu optik illüzyon testinde birçok insan başarısız olmuştu. Çünkü güvercin görsellerinin çoğunlukta olması, kanarya görselinin bulunmasını zorlaştırabiliyordu.

Öte yandan bu optik illüzyon testinde Fenerbahçe taraftarlarının kanarya görselini daha kolay bulabilecekleri tahmin ediliyordu. Çünkü onlar için kanaryanın farklı bir anlamı olduğu düşünülüyordu. Fakat bu testte Fenerbahçeli olanlar bile adeta ters köşe olabiliyor. Bunun sonucunda ise bu optik illüzyon testinde sadece yüksek zeka ve dikkat seviyesine sahip kişilerin 9 saniye içinde başarılı olabilecekleri iddia edildi.

Fenerbahçe taraftarlarının bile zorlanabildiği bu testte, güvercin görsellerinin fazla olması adeta herkesi uğraştırabiliyordu. Eğer güvercinlerin arasında kanarya görselinin yerini siz de bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte zeka ve dikkat gerektirebilen testteki güvercinlerin arasında yer alan gizli görsel;

Zeka testi: Atların içindeki yavru aslanı Galatasaraylılar bile bulamadı! 377 kişiden 15'i bulabildi