Zeka testi: Güvercinlerin içindeki baykuş nerede? Ben bulurum diyen bile yanıldı

Zekanın yanı sıra yüksek odaklanma becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testi, pek çok güvercin ve bir gizli baykuş görseline istinaden oluşturuldu. Optik illüzyon testinde istenen, güvercin görsellerinin arasındaki gizli baykuşun 9 saniyede bulunması. Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte birçok insan başarısız oldu. Peki siz başarılı olabilir misiniz? İşte detaylar…

Optik illüzyon testleri, Türkiye'de ve birçok farklı ülkede pek çok insanın ilgisini çekiyor. Çünkü optik illüzyon testlerini çözmek, eğlenceli olmasının yanı sıra zeka ve odaklanma becerisi gerektirebiliyor. Bu nedenle insanlar kendilerini denemek için optik illüzyon testlerini çözebiliyor.

Güvercin ve baykuş görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testi de yüksek zeka ve odaklanma becerisi gerektirebiliyor. Çünkü birçok insanın zorlandığı bu testi 9 saniyede çözmek neredeyse imkansız gibi görülüyor. Peki siz 9 saniyede başarılı olabilir misiniz?

ZEKA TESTİ: BEN BULURUM DİYEN BİLE YANILDI

Odaklanmanın yanı sıra yüksek zeka gerektirebilen bu optik illüzyon testi, Türkiye'de toplam 417 kişiye gösterildi. Ancak sadece 11 kişi 9 saniye içinde gizli baykuş görselinin yerini tespit edebildi. Zira güvercin görsellerinin çoğunlukta olması, istenilen görselin bulunmasını oldukça fazla uğraştırabiliyor.

Peki pek çok insanın başarılı olamadığı bu testte, siz 9 saniye içinde güvercin görsellerinin arasındaki gizli görseli bulabilir misiniz? Kendinizi denemek için aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte zeka sınırlarını zorlayabilen o optik illüzyon testi;

Baykuş İpucu: Zeka sınırların zorlayabilen bu testte birçok insan 9 saniyede başarılı olamamıştı. Zira güvercinlerin çoğunlukta olması işleri neredeyse imkansız hale getirebiliyordu. Eğer siz de baykuş görselini bulamadıysanız, optik illüzyon testinin orta hafif sol tarafa daha dikkatli bakmalısınız.

GÜVERCİNLERİN İÇİNDEKİ BAYKUŞUN YERİ

Güvercin görsellerinin çoğunlukta olması ve baykuş görselinden hem bir tane olması hem de gizli olması, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyordu. Nitekim bu optik illüzyon testini çözmeye çalışan birçok insan başarılı olamadı.

Zekanın yanı sıra yüksek odaklanma becerisi gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, güvercinlerin arasındaki gizli baykuşu siz de bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte güvercinlerin içindeki baykuş görselinin yeri;

Kişilik testi: Ne kadar zekisin belli oluyor! Yumruk şeklin nasıl?