Zeka testi: Lionel Messi'yi 10 saniyede bulabilir misin? Futbol bilgin ortaya çıkıyor...

Futbol dünyasında adeta gündem olan bu optik illüzyon testi; Robert Lewandowski, Luka Modric, Karim Benzema ve Lionel Messi görseline istinaden ortaya çıkartıldı. Testte Lionel Messi'nin 10 saniyede bulunması bekleniyor. Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde futbol tutkunları bile zorlanabiliyor. İşte söz konusu zeka testi…

Optik illüzyon testlerini istenilen sürelerde çözmek oldukça fazla dikkat ve zeka gerektirebiliyor. Bu optik illüzyon testinde de Lionel Messi görselinin 10 saniye içinde bulunması isteniyor. Ancak Robert Lewandowski, Karim Benzema ve Luka Modric görsellerinin çoğunlukta olması, Lionel Messi görselinin bulunmasını zorlaştırabiliyor. Bu nedenle yalnızca üstün dikkat ve zeka seviyesine sahip insanların bu optik illüzyon testinde 10 saniyede başarılı olabilecekleri iddia ediliyor.

ZEKA TESTİ: FUTBOL BİLGİN ORTAYA ÇIKIYOR

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde, futbol bilgisinin ortaya çıktığı iddia ediliyor. Çünkü optik illüzyon testinde 4 farklı futbolcu bulunuyor. Testte beklenen 4 futbolcu arasından Lionel Messi görselinin 10 saniyede bulunması. Ancak istenilen görseli, futbol tutkunları bile bulmakta zorlanabiliyor.

Optik illüzyon testi Türkiye'de toplam 712 kişiye gösterildi. Ancak 10 saniyede sadece 36 kişi Lionel Messi görselinin yerini bulabildi. Çünkü futbolcu görsellerinin küçük olması ve Robert Lewandowski, Karim Benzema ve Luka Modric görsellerinin çoğunlukta olması, Lionel Messi görselinin bulunmasını oldukça fazla zorlaştırabiliyor. Bunun sonucunda ise yalnızca yüksek zeka ve dikkat seviyesine sahip insanların bu testte başarılı olabilecekleri iddia ediliyor.

Peki birçok insanın başarısız olduğu bu optik illüzyon testinde, siz 10 saniye içinde başarılı olabilir misiniz? İşte söz konusu yüksek zeka ve dikkat gerektirebilen o optik illüzyon testi;

Lionel Messi İpucu: Futbol tutkunlarının bile adeta ters köşe olduğu bu testte, pek çok insan başarısız olmuştu. Eğer zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte siz de başarılı olamadıysanız, resmin orta hafif alt ve sağ tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

LİONEL MESSİ GÖRSELİNİN OPTİK İLLÜZYON TESTİNDEKİ YERİ

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu optik illüzyon testinde; Karim Benzema, Robert Lewandowski ve Luka Modric görsellerinin arasındaki istenilen görseli bulmak oldukça zorlayıcı olabiliyordu. Nitekim pek çok insan bu testte başarısız oldu.

Eğer istenilen görseli siz de bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte futbol tutkunlarını bile şaşırtabilen testteki Lionel Messi görselinin yeri;

Zeka testi: Fillerin içindeki yavru aslanı Galatasaraylılar bile bulamadı! 518 kişiden 32'si bulabildi