Zeka testi: 10 saniyede 441 kişiden 29'u bulabildi! Zekiler bile 7 baykuşu bulamadı

Zeki insanların bile oldukça fazla uğraştığı bu optik illüzyon testi, adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Çünkü testte bulunan 7 baykuş görselinin 10 saniyede bulunması bekleniyor. Ancak tüm baykuş görsellerini 10 saniyede bulmak, zeki insanları bile zorlayabiliyor. Bunun sonucunda ise sadece yüksek zekalıların zamanında bulabilecekleri iddia ediliyor. İşte optik illüzyon testinin detayları…

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testi, toplam 7 baykuş görseline istinaden ortaya çıkartıldı. Optik illüzyon testinde istenen, tüm görsellerin 10 saniye içinde bulunması. Fakat zeka ve dikkat gerektirebilen bu testte, zeki insanlar bile tüm baykuş görsellerini zamanında bulamıyor. Bunun sonucunda ise yalnızca yüksek zeka seviyesine sahip kişilerin bu testte başarılı olabilecekleri iddia ediliyor.

ZEKİ İNSANLAR BİLE 7 BAYKUŞ GÖRSLEİNİ BULAMADI

Zeki insanların bile oldukça fazla uğraşabildiği bu optik illüzyon testi, dikkat gerektirmesinin yanı sıra zeka da gerektirebiliyor. Çünkü baykuş görsellerinin ustalıkla gizlenmiş olması, bulunmalarını zorlaştırabiliyor. Ek olarak sürenin kısa olması, zeki insanları bile şaşırtabiliyor.

Optik illüzyon testi Türkiye'de toplam 441 kişiye uygulandı. Fakat yalnızca 29 kişi 10 saniyede 7 baykuş görselini tespit edebildi. Bunun sonucunda ise sadece yüksek zeka seviyesine sahip olan insanların zamanında tüm görselleri bulabilecekleri iddia edildi.

Peki bu optik illüzyon testinde, siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte söz konusu test;

Optik İllüzyon İpucu: Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, zeki insanlar bile ipucundan faydalanabiliyordu. Eğer siz de tüm görselleri göremediyseniz optik illüzyon testinin sol alt, sol üst, orta üst, orta alt ve sağ alt tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

ZEKA TESTİNİN SONUCU

Zeka ve dikkat gerektirebilen bu optik illüzyon testinde, zeki insanlar bile başarısız olabiliyordu. Nitekim optik illüzyon testini çözmeye çalışan 441 kişiden yalnızca 29'u başarılı olabilmişti. Çünkü baykuş görsellerinin ustalıkla gizlenmiş olması, zeki insanları bile adeta ters köşe yapabiliyordu.

Eğer zeki insanları bile uğraştırabilen bu testte siz de başarılı olamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. Nitekim bir baykuş görseli resmin arka planında yer alıyor. Diğer baykuş görselleri ise aşağıda işaretli şekilde gösteriliyor.

Zeka testi: Fillerin içindeki yavru aslanı 7 saniyede bulabilir misin? 619 kişiden 41'i bulabildi