Yuvalaça nasıl yapılır? MasterChef konuğu Fisun Ercan'dan Yuvalaça tarifi ve püf noktaları

MasterChef All Star'da bu akşam Kanada'dan gelen konuk şef Fisun Ercan'a ait bir tabak yapılacak. İzmir Seferihisar'a ait bu yemeği yorumlayan şefin tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Birçok yemek kitabı bulunan ve son kitabı Kanada'nın en önemli ödülünü alan şefin tarifi ve tabak ile ilgili verdiği püf noktalar...

Kızartıldıktan sonra et suyu ile haşlanan bir yemek olan Yuvalaça bu akşam MasterChef All Star'da yapılacak. Konuk şef Fisun Ercan'a ait tabağı en iyi şekilde yapan yarışmacı elemeden kurtulacak ve yeni haftaya merhaba diyecek. Yarışmayı izleyen ve yemeğin yapılışını merak edenler "Yuvalaça nasıl yapılır? Yuvalaça malzemeleri nelerdir?" sorularını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

*PÜF NOKTALARI*

Önce una sonra yumurtaya bulandıktan sonra kızartılıyor.

Kızarttıktan sonra haşlanıyor.

YUVALAÇA KÖFTE NASIL YAPILIR?

Yuvalaça malzemeleri:

1 kg dana kıyma (az yağlı)

2 çay bardağı pirinç

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı karabiber

4 adet yumurta

2 su bardağı un

3 su bardağı et suyu

Kızartmak için sıvı yağ

Yuvalaça yapılışı:

- Kıyma, üzerine eklenen pirinç, karabiber ve tuzla iyice yoğrulur.

- Tüm malzemeler harmanlandığında harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak oval şekil verilir.

- Bir kasede yumurta çırpılır ve hazırlanan köfteler yumurtaya batırılır.

- Yumurtaya batırılan köfteler una bulanıp kızgın yağa atılır.

- Bir kenarda et suyu kaynatılır.

- Kızardıktan sonra yağdan çıkarılan köfteler kaynar et suyuna atılır.

- Kapağı kapatılan köfteler kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişilir.

Fisun Ercan kimdir, kaç yaşında, nerelidir? MasterChef konuğu Fisun Ercan ile ilgili bilgiler

MasterChef 7. eleme adayı kim oldu? MasterChef 18 Kasım eleme potasına kim gitti?