KYK yurt tipleri nelerdir? Yurt yedek ne demek? KYK yedek yurt sırası nedir?

KYK yedek yurt hakkında yapılan araştırmalar son saatlerde hız kazandı. Yüz binlerce öğrenci sonuçların açıklanacağı saate odaklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konu hakkında bir açıklama yapacak. Peki, Yurt yedek ne demek? KYK yedek yurt sırası nedir? KYK yurt tipleri nelerdir? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yurt başvurularıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. KYK yurt yerleştirme başvuru sonuçları bugün açıklandı. Başvurular geçtiğimiz ayın son günlerinde tamamlanmıştı. Yapılan son dakika duyurusuna göre, Peki, Yurt yedek ne demek? KYK yedek yurt sırası nedir? KYK yurt tipleri nelerdir? İşte detaylar...

YURT YEDEK NE DEMEK?

KYK yurt sonuçlarıyla asil sıra ve yedek sıra belirleniyor. Asil sıra direkt olarak kayıt yaptırma hakkı kazanırken yedek sırada bulunanlar sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar ve yurtlardan ayrılanlar oldukça yedek sıradaki kişilere sıralar geliyor.

E-DEVLET YURT BAŞVURUSU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURT TİPLERİ

1. TİP KYK YURTLARI

2. TİP KYK YURTLARI

3. TİP KYK YURTLARI

4. TİP KYK YURTLARI

5. TİP KYK YURTLARI

6. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuyla ilgili "Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022-2023 eğitim öğretim yılı için alınacak olan KYK kredi ve burs başvurularının tarihileri Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sitesinde duyurulacak. Detaylar belli olunca haberimizde yer alacaktır.