Yurt dışında ne kadar oy kullanıldı? Yurt dışında oy verme işlemi bitti mi?

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oylarını kullandı. Avrupa'da kurulan sandıkların tamamında oy verme işlemi sona erdi. Peki, yurt dışında oy verme işlemi bitti mi? Yurt dışında ne kadar oy kullanıldı?

Yurt dışında ne kadar oy kullanıldığı merak konusu oldu. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışı kütüğüne kayıtlı seçmenler için 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemi kapsamında 73 ülkedeki 151 temsilcilik ve 16 merkezde oy kullandı. Peki, yurt dışında oy verme işlemi bitti mi? Yurt dışında ne kadar oy kullanıldı?

YURT DIŞINDA NE KADAR OY KULLANILDI?

Dış temsilciliklerde ve gümrük kapılarında kullanılan toplam oy sayısı 9 Mayıs 2023 TSİ 23.00 itibarıyla 1 milyon 817 bin 10 olurken, bu, yurt dışında bulunan tüm seçmen sayısının (3 milyon 416 bin 150) yüzde 53,18'ine tekabül ediyor.

Bu seçimlerde ilk kez Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türk vatandaşlarının yoğun bulunduğu 16 şehirde de sandık kurulmasına karar verirken, Türk vatandaşları bu şehirlerde 29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında açılan sandıklarda oylarını kullandı.

YURT DIŞINDA OY VERME İŞLEMİ BİTTİ Mİ?

Seçimler kapsamında sınır kapılarında oy verme işlemi 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'ye kadar devam ederken yurt dışı seçmen için 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemi sona erdi.

AA'da yer alan habere göre; Avrupa'da daha önce kapanan sandıklara ilaveten Almanya, Avusturya, Fransa, Lüksemburg ve Danimarka'da da oy verme işlemi tamamlandı.

Ehliyet ile oy kullanılır mı? Seçimde ehliyetle oy kullanabilir miyim?

Cumhurbaşkanlığı 2.tura nasıl kalır? Seçimde 2. tur ne demek?

Nerede oy kullanacağım? E-DEVLET YSK seçim yeri sorgulama ekranı!

Sandık görevlisi ücreti 2023 belli oldu mu? Sandık görevlilerine ne kadar ödeme yapılacak?