Yurt dışı oy sayısı kaç oldu? Yurt dışında kullanılan oy sayısı YSK tarafından açıklandı

Yurt dışında kullanılan oy sayısı merak konusu oldu. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri salt çoğunluğun oluşmaması nedeniyle ülkemizde 28 Mayıs'ta yeniden düzenlenecek. Yurt dışında oy kullanma işlemleri başlamıştı. Peki, Yurt dışı oy sayısı ne kadar oldu? Yurt dışında kullanılan oy sayısı kaç?

Yurt dışında ne kadar oy kullanıldığı hakkında bilgi YSK tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışında yaşayan vatandaşlar oylarını kullanıyor. Ülkemizde 28 Mayıs'ta milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandığa gidecek. Peki ama yurt dışı oy sayısı ne kadar oldu? Yurt dışında kullanılan oy sayısı kaç?

YURT DIŞINDA NE KADAR OY KULLANILDI?

YSK, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için an itibarıyla yurt dışında kullanılan oy sayısının 1 milyon 500 bin 26'ya yükseldiğini açıkladı.

KİMLER OY KULLANAMAZ?

Aşağıda yazılı olanlar oy kullanamazlar

1. Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),

2. Askeri öğrenciler,

3. Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar

OY KULLANMADA KİMLERİN ÖNCELİĞİ VARDIR?

Gebeler, hastalar ve engelliler sıra ile bekletilmeden oylarını verirler. Yaşlıların da bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilir.

Bu seçmenlere yardım eden seçmenin de öncelikle oy kullanmasına izin verilebilir.

Görevlendirilen güvenlik güçlerinin de bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilir.