Üniversiteler açılacak mı? Üniversitelerde staj nasıl olacak? İşte YÖK üniversite kararı!

Depremin etkilendiği 10 il hariç MEB'e bağlı okullar 20 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitim ile kaldığı yerden devam edecek. Ancak KYK'ya bağlı yurtların depremzedeler için kullanılması nedeni ile üniversiteler bu yarıyıl online olarak eğitimlerine devam edecek. Peki, üniversiteler açılacak mı? Üniversitelerde staj nasıl olacak? İşte YÖK üniversite kararı...

YÖK üniversite kararı milyonlarca öğrenci tarafından araştırılıyor. Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle üniversitelerde bahar yarıyılının uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Peki, üniversiteler açılacak mı? Üniversitelerde staj nasıl olacak?

YÖK ÜNİVERSİTE KARARI

Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin uzaktan eğitim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir.

Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

YÖK'ten yapılan bir diğer açıklamada tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışının ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelendiği duyurulmuştu. Üniversitelerin online olarak başlama tarihi henüz belli olmadı. Yeni açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.