YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İşte Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih

YKS tercihleri 25 Temmuz'da başlıyor. Üniversite adayları, sınavdan aldıkları puan doğrultusunda tercihlerini gerçekleştirecekler. Tercihlerin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024 YKS) yerleştirme süreci başlayacak. Peki YKS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İşte Üniversite tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih

YKS tercih sonuçları, üniversite yerleştirme sürecinin başlamasıyla birlikte gündeme geldi. Tercihlerini yapan adaylar, YKS yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden görüntüleyebilecekler. Peki 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İşte detaylar...

YKS TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanacak olan 2024 YKS tercih kılavuzu sonrasında binlerce öğrenci üniversite tercihini yapacak.

Üniversite tercihleri 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2024-YKS tercih işlemlerinin sona ermesiyle birlikte ÖSYM tarafından yerleştirme süreci başlayacak.

YKS tercih yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından erişime açılacak.

YKS tercih sonuçlarının Ağustos'un ikinci haftası itibariyle açıklanacak.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Ayrıca YKS tercih yerleştirme sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2024 YKS sınavlarından aldıkları puanlara göre üniversite tercihlerini yapan öğrenciler, tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yaptıracaklar.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.