YKS tercih tarihleri belli oldu mu? YKS TERCİH ROBOTU 2023 açıldı mı?

YKS'ye katılan adaylar aldıkları sonuçlara göre tercih işleminde bulunacak. Akabinde ÖSYM tarafından üniversite ve bölümlere yerleştirme işlemi gerçekleşecek. Peki, YKS tercih tarihleri belli oldu mu, ne zaman yapılacak? İşte YKS TERCİH ROBOTU...

YKS tercih robotu yoğun ilgi görüyor. YKS sonuçlarını heyecanla bekleyen adaylar bir yandan da tercihleri ne zaman ve nasıl yapacaklarını araştırıyor. Peki, YKS tercih tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar...

YKS TERCİH ROBOTU 2023

YKS TERCİH TARİHLERİ BELLİ Mİ?

YKS TERCİH tarihleri henüz belli olmadı. ÖSYM tarafından kılavuz yayınlandıktan sonra tarihler de belli olacaktır.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir.

Merkezî yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına; yerleştirme puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir.

2023 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2023 yılı yerleştirme puanları ile 2023 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.