YKS sonuçları TC ile sorgulama (E-devlet)| 2023 YKS üniversite sonuçları sorgulama ekranı

YKS sonuçları için geri sayım sürüyor. YKS sonuçları açıklandı duyurusu geldikten sonra adaylar yerleşip yerleşemediklerini görmek için sorgulama yapacak. Sonuç sorgulaması ÖSYM aday şifresi ile yapılabildiği gibi TC kimlik numarası ile de yapılabiliyor. YKS sonuçları TC ile sorgulama E-devlet ekranı...

YKS sonuçları TC ile sorgulama E-devlet ekranı yoğun ilgi görüyor. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Sonuçlar e-devlet ekranından da sorgulanabilecek.

YKS TERCİH SONUÇLARI ÖĞRENME SAYFASI İÇİN TIKLAYIN.

ÖSYM yapacağı duyuruda 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını bildirecek.

YKS SONUÇLARI TC İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

YKS SONUÇLARI TC İLE SORGULAMA (E-DEVLET)

ÖSYM aday şifresini hatırlamayanlar sonuçlarını E-devlet şifresi ile de görüntüleyebiliyor. https://www.turkiye.gov.tr/osym-aday-islemleri-sistemi adresinden giriş yapıldıktan sonra ÖSYM ile kişisel bilgilerin paylaşılmasına onay verilmesi gerekiyor. Onay verildikten sonra ÖSYM'nin AİS sonuç ekranı karşınıza çıkıyor.