YKS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI: ÖSYM YKS sonuçlarına nereden bakılır?

YKS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI yoğun ilgi görüyor. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 20 Temmuz'da (yarın) açıklanacak. Milyonlarca aday nefeslerini tuttu, ÖSYM'den gelecek duyuruyu bekliyor. Peki, ÖSYM YKS sonuçlarına nereden bakılır?

YKS sonuçları için geri sayım yarın sona erdi. Hayalindeki üniversiteye bir adım daha yaklaşan adaylar sınavda gösterdiği performansın sonuçlarını öğrenebilecek. Akabinde tercih süreci başlayacak. Peki, ÖSYM YKS sonuçlarına nereden bakılır? İşte YKS sonuç sorgulama sayfası...

YKS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

YKS SONUÇLARI açıklandı. Sınav sonuçlarını doğru bir şekilde sorgulamak isteyen adaylar T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr adresinden aday işlemleri bölümünden sonuçlarını öğrenebilecek.

SINAV SONUÇLARI NASIL DUYURULACAKTIR?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı

TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları  Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAKTIR?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir.