YKS sınavında kalem, silgi verilecek mi? YKS sınavına neler götürülür?

YKS sınav günü geldi çattı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bu hafta sonu uygulanıyor. Sınava katılacak adaylar hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, YKS sınavında kalem, silgi verilecek mi? YKS sınavına neler götürülür?

Bu sene 3 milyondan fazla adayın katılacağı 2024-YKS sınavına başvuran en genç aday 15, en yaşlı aday ise 85 yaşında. Özellikle ilk kez sınava katılacak adaylar sınav binasına girerken nelerin götürülebileceğini, kalem ve silginin verilip verilmediğini sorguluyor. Konuya ilişkin bilgiler YKS kılavuzunda yer aldı. Peki, YKS sınavında kalem, silgi verilecek mi? YKS sınavına neler götürülür?

YKS SINAVINDA KALEM, SİLGİ VERİLECEK Mİ?

YKS sınavında kalem, silgi verilecek. Sınavın yapılacağı salonda kalem ve silgiler masada hazır bir şekilde bulunacak.

YKS SINAVINA NELER GÖTÜRÜLÜR?

ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgilere göre; Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyecek sınav binasın alınmayacak.

Yalnızca sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecek.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur:

YKS giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? Siyah beyaz olur mu? YKS için gerekli belgeler 2024

ÖZEL KİMLİK BELGESİ:

Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı

Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar

YKS BAŞARILAR MESAJLARI 2024 | YKS Üniversite sınavına girecek çocuğa, toruna, yeğene, arkadaşa motivasyon sözleri ve mesajları burada!