YKS sınav oturum harçları ne kadar? YKS sınav ücreti 2024 ne kadar?

YKS sınav ücreti 2024 gündemde araştırılan konular arasında yerini aldı. YKS sınavına lise mezunları ya da lise son sınıfında okuyan öğrenciler müracaat edebiliyor. Bu sene Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girmek isteyenler ne kadar ödeme yapılması gerektiğini sorguluyor. Peki, YKS sınav ücreti 2024 ne kadar? YKS sınav oturum harçları ne kadar?

Lise son sınıfta okuyan ve geçmiş yıllarda liseden mezun olan kimseler ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavına katılarak üniversitede okumaya hak kazanabiliyor. YKS sınavına katılmak isteyenler öncelikle ÖSYM'ye başvuruda bulunuyor. Başvuru için belli bir ücretin de ödenmesi gerekiyor. Peki, YKS sınav ücreti 2024 ne kadar? YKS sınav oturum harçları ne kadar?

E-DEVLET ÖSYM YKS BAŞVURU EKRANI 2024 | E-devlet YKS başvuru nasıl yapılır?

YKS 2024 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS 2024 başvuruları 1 Şubat'ta başlayacak, 26 Şubat'ta sona erecek. YKS başvuru kılavuzu yarın ÖSYM tarafından erişime açılacak.

YKS BAŞVURU KILAVUZU 2024 | ÖSYM YKS başvuru tarihleri

YKS SINAV ÜCRETİ 2024 NE KADAR?

YKS sınav ücreti 2024 Her oturum için 295 TL olarak belirlendi.

Ödeme Yerleri: Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Qnb Finansbank tüm şubeleri, ATM ve Mobil Bankacılık (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

YKS SINAV NE ZAMAN?

YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlik Testi (TYT) 8 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran'da gerçekleştirilecek

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak.