YKS ücreti hangi bankalara yatırılır? YKS para yatırma ne zaman?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacaktır. Sınava başvurular, 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak. Başvuruların tamamlanması için ücretin de yatırılması gerekiyor. Peki, YKS para yatırma ne zaman? YKS ücreti hangi bankalara yatırılır?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacaktır. 8 Haziran 2024 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır. Peki, YKS para yatırma ne zaman? YKS ücreti hangi bankalara yatırılır?

YKS PARA YATIRMA NE ZAMAN?

YKS sınav ücreti 2024 Her oturum için 295 TL olarak belirlendi. Başvurular 26 Şubat'ta sona erecek ancak ücret ödemesi 27 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

YKS ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Qnb Finansbank tüm şubeleri, ATM ve Mobil Bankacılık (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)